Ünlü sanatçıdan nostaljik paylaşım! Görenler tanıyamadı

Ünlü sanatçıdan nostaljik paylaşım! Görenler tanıyamadı
Ünlü sanatçı Onur Akın çocukluk fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafçı da çıraklık dönemindeki fotoğrafını görenler şaşkınlık yaşadı.

Mehmet Emin ÖZTÜRK / KAMU SON HABER

Ünlü sanatçı çıraklık dönemindeki fotoğrafı ile herkesi şaşırttı. 12 yaşında çekilen fotoğrafını paylaşan sanatçı ” Bıyıkları yeni terlemiş daha,ortaokul birinci sınıftayken. Kıvırcık sarı saçlı çocuk benim” notunu düştü.

Onur Akın paylaşımında şunları açıkladı:

''Bıyıkları yeni terlemiş daha, orta okul birinci sınıftayken, yaz tatilinde fotoğrafçıda çıraklık yapan, kıvırcık sarı saçlı bu çocuk benim…1.sene çıraktım ama çok çabuk öğrendim mesleği,2. yaz tatilinde tek başıma döndürüyordum koca fotoğraf dükkanını, öyle ki patron bana bırakıp memleketine bile gidiyordu…Öyle başarılı bir kalfaydım ve çok çabuk öğrenmiştim fotoğrafçılığı…

"YAŞAR KEMAL’İN ROMANLARINA BAYILIYORDUM"

''Boş zamanlarımda, çok kitap okuyan patronumun, bütün romanlarını okumuştum, Orhan Kemal ve Yaşar Kemal’in romanlarına bayılıyordum, İnce Memet kahramanımdı ve çok fazla müzik dinliyordum atölyede…Sazımda hep yanımdaydı ve fotoğrafçılığı da çok seviyordum…Karanlık oda,film yıkama, fotoğraf tab etme, banyo hazırlama ve kocaman agrandizörle fotoğraf çekme, hepsi tamamdı…''

''Okul ,müzik, fotoğrafçılık arasında okul ve müzik ağır bastı ve bir daha çalışmadım fotoğrafçıda…Ustam babam gibiydi üzüldü ama, hedefim fotoğrafçılık değildi, bunu hissediyordum ama, hayatımın çok güzel bir dönemidir ilk çıraklığım…Emeğimle para kazanmanın hazzı da bir başka güzeldi çocuk dünyamda…şiir gözlerin adlı bestem Ahmet Can Akyol’un bir şiiridir…”Memleket İsterim” adlı albümüm için bestelemiştim…çookk severim''

onur.jpg

ONUR AKIN KİMDİR?

Onur Akın, 6 Mart 1967, Ahlat, Bitlis doğumlu, Türk özgün müzik sanatçısıdır. Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin altıncı ve son çocuğudur. Babasının tayini nedeniyle 3 aylıkken İstanbul'un Beykoz ilçesinde yaşamaya başladı.

onuurr.jpg

İlkokul eğitimini Paşabahçe İlköğretim Okulu'nda, ortaokul eğitimini Paşabahçe Ortaöğretim Okulu'nda ve lise eğitimini Paşabahçe Ferit İnal Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1987 yılında kurduğu Grup Baran'ın ilk albümü Yediveren 1989'da dinleyiciyle buluşmuştur. Vedat Türkali'nin 1944 yılında yazdığı "Bekle Bizi İstanbul" adlı şiiri besteleyip yorumlamıştır. 1990'da Grup Baran'ın ikinci ve son albümü olan Kuytuda Başak yayınlandı. 1990'dan sonra solo albümlerine devam etti. Başlarda hırçın şarkılar söylerken, şarkıları aşk şarkılarına doğru yön değiştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'ne seçim şarkıları yaparak katkıda bulunmuştur.

Onur Akın: 'Sanatçının gücüne Meclis'te ihtiyaç var'

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.