Ünlü holding dev şirketini sattı 'Resmi açıklama yapıldı'

Ünlü holding dev şirketini sattı 'Resmi açıklama yapıldı'
Zorlu Enerji Dağıtım'ın tüm hisseleri, 200 milyon dolar karşılığında PALMET Enerji'ye satıldı.

Zorlu Holding, Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'deki hisselerinin tümünü Palmet Enerji iştiraki Gaztrak Enerji'ye 200 milyon dolar karşılığında devretti.

Zorlu Enerji'nin bağlı ortaklığı olan Zorlu Enerji Dağıtım'ın tüm hisseleri, Palmet Enerji'nin tamamen bağlı ortaklığı olan Gaztrak Enerji'ye devredildi ve işlemler başarıyla tamamlandı.

Zorlu Holding - Wikipedia

PALMET Enerji, stratejik hedefleri doğrultusunda doğalgaz dağıtım sektöründe büyümeyi amaçlayan şirket bu satın alım ile portföyünü genişletti.

Zorlu Enerji'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'de sahip olduğu payların tamamını toplam 200 milyon dolar karşılığı 6,38 milyar TL bedel karşılığında, Palmet Enerji AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Gaztrak Enerji AŞ'ye sattı. Satışın 12 Mart tarihinde tamamlandığı belirtildi.

gfrg.jpg

Konuyla ilgili açıklamasında, yapılan anlaşmanın her iki gruba da hayırlı olmasını dileyen Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, Zorlu Enerji’nin karbonsuzlaşma ve geleceğin teknolojilerine odaklı portföy ve çözümleriyle enerji sektörünün dijitalleşme, elektrifikasyon ve mobilite odaklı dönüşümüne giden yolda öncülüğünü üstlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’de elektrik üretiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan bir şirket olarak sadece yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma stratejimiz doğrultusunda, gaz dağıtım alanında başarıyla sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi yenilenebilir enerji alanındaki faaliyetlerimize odaklanmak üzere devretmeye karar vermiştik. Önümüzdeki dönemde de jeotermal, rüzgâr, güneş gibi alanlara yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Dijitalleşme, elektrifikasyon ve enerji teknolojileri çözümlerine odaklanarak ülkemizin enerjisine enerji katmaya devam edeceğiz. Bu vizyonla doğal gaz dağıtım şirketlerimiz için imzaladığımız hisse alım anlaşmasının ardından pay devir işlemlerimizi tamamladık, satışın her iki şirket için de hayırlı ve kazançlı olmasını diliyor, şirketlerimizi bugüne getiren ve devir sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve yöneticilerime içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Satınalma sürecine ilişkin değerlendirme yapan PALMET Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray ise şunları ifade etti:

“Satınalma sürecine ilişkin çalışma yaparken yüksek tüketim hacimli dağıtım bölgelerini operasyon alanımıza dahil etmek ve doğal gaz ithalat, ihracat, toptan tedarik zincirini kuvvetlendirmek amacıyla yola çıktık. PALMET’in sektördeki deneyimi, sahip olduğu ve geliştirmekte olduğu teknolojik altyapı sistemlerinin daha geniş bir alanda uygulayacak olması oluşturacağı artı değeri de yükseltecektir. Türkiye’nin enerji politikaları ve stratejileri doğrultusunda en verimli çalışmaları gerçekleştirmek için çalışıyoruz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.