Ünlü ekonomist kötü haberi verdi 'Asgari ücretli karalar bağlayacak'

Ünlü ekonomist kötü haberi verdi 'Asgari ücretli karalar bağlayacak'
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, asgari ücrete ilişkin kötü haberi açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, asgari ücrete ilişkin kötü haberi verdi.

Pek çok vatandaş yılsonu asgari ücrete yapılacak olan zammı bekliyor. Bu nokta da kulis bilgileri de sızmaya devam ediyor.

TÜİK verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım ayında aylık bazda yüzde 3,28 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 61,36'dan yüzde 61,98 seviyesine geldi. Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre ise Kasım ayında TÜFE aylık bazda yüzde 5,58 arttı, yıllık bazda artış ise yüzde 129,27 olarak gerçekleşmişti.

asgari-ucret-2.jpg

BAKAN IŞIKHAN ‘EZDİRMEYECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücret miktarının sosyal diyalog, istişare yolu ile çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek en makul noktada belirlenmesi için çalışacaklarını ilk komisyon toplantısının ardından açıklamıştı. Bakan Işıkhan, temel hedefin hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatı ile asgari ücreti tespit etmek olduğunun da altını çizmişti.

bakan-isikhan.jpg

DEVRİM ZELYUT ASGARİ ÜCRETLİYE KÖTÜ HABERİ VERDİ

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Sözcü TV'deki bir programda asgari ücrete ilişkin net rakamı verdi. Zelyut, Türkiye’nin asgari ücrette Avrupa'da sondan üçüncü konumda olduğunu söylerken, “Bizi kıskanan Almanya’da 2 bin Euro asgari ücret veriyor ve toplumun çok küçük bir kısmı alıyor. Bizim emekçilerimizin neredeyse yüzde 70'i asgari ücrete fit olmuş durumda.” dedi.

TÜİK enflasyonu yılsonunda yüzde 63' de bitireceğini belirten Zelyut, “Ona yakın bir zam gelecek. 15 bin ila 16 bin arasında bir rakam bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

ekonomist.jpg

Hükümetin asgari ücret planında açlık sınırını dikkate alacağını vurgulayan Zelyut, “14 bin 500 TL ile 14 bin 700 TL arasında bir açlık sınırı olacak. Hükümette açlık sınırını göstererek ‘Biz 15 bin 300 lira verdik’ diyecek. Bu da açlık sınırının üstünde mutlu mesut bir şekilde yıllık kapatacağız. Ama öbür tarafta gerçekler çok farklı.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.