Somali Cumhurbaşkanının oğlu Türkiye'ye getirilecek

Somali Cumhurbaşkanının oğlu Türkiye'ye getirilecek
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanının oğlunun Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

Fatih’te 30 Kasım tarihinde Katip Kasım Mahallesi Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde iddiaya göre Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, Somali Konsolosluğu'na ait koruma kararı bulunan araçla, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarpmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kuryenin ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yakalama kararı çıkarılırken son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kazaya ilişkin açıklama geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yaptığı kazayla ilgili, "Bizim önceliğimiz her şeyden önce kendi vatandaşımız. Vefat eden vatandaşımızın hakkını, hukukunu korumak vazifemizdir. Önümüzdeki süreçte de sanığın Türkiye'ye gelmesi ve bu konuda yargılama sürecine katılması söz konusu olacak" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"SAVUNMAYI SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ"

Bakan Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yaptığı kazaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

ekran-goruntusu-2023-12-14-115040.png

"Bu tür durumlarda özellikle hassasiyetle davranılmalı ve gerekli tedbirler alınmalı. Soruşturma başlatıldığını ifade etmek istiyorum. Bizim önceliğimiz her şeyden önce kendi vatandaşımız. Vefat eden vatandaşımızın hakkını, hukukunu korumak vazifemizdir. Bir tahliye kararı verilmiş ama tekrar müdahale edildi, ikinci raporda sürücü kusurlu çıktı. Bu iki rapor arasındaki çelişkiyi gidermek için dosya adli tıbba gönderildi.

ekran-goruntusu-2023-12-14-115131.png

Oradan rapor bekleniyor. Bu süreç içerisinde Somali adli makamlarıyla da görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de sanığın Türkiye'ye gelmesi ve bu konuda yargılama sürecine katılması söz konusu olacak. Hiçbir vatandaşımızı bir yabancı karşısında hakkının, hukukunun kaybedilmesine kesinlikle müsaade etmeyiz.

SOMALİ ADALET BAKANI İLE BİZZAT GÖRÜŞTÜM

Biz vatandaşımızın savunmasını sonuna kadar takip edeceğiz. Hakkaniyetinin ortaya çıkması için çalışacağız. Somali Adalet Bakanı ile de bizzat görüştüm. Onlar da iyi niyetle baktılar olaya. Yakın bir süreç içerisinde özellikle yargılama süreci başlamış olacak. Tabi adli tıptan gelecek rapor çerçevesinde tabiiki takdir yargımızındır."

ekran-goruntusu-2023-12-14-115140.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.