Ünlü ekonomist büyük felaketi açıkladı ‘Emekli maaşlarında kesintiye gidilecek’

Ünlü ekonomist büyük felaketi açıkladı ‘Emekli maaşlarında kesintiye gidilecek’
Ünlü ekonomist emeklilere kötü haberi canlı yayında veriler ile verdi.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zelyut, nedenleri grafik üzerinden anlattı.

Emeklilerle ilgili özellikle 2024 yılı bitirdikten sonra 2025 yılında flaş adım atılacağının altını çizen Zelyut, emekli maaşlarına tırpan atılarak düşürüleceğini belirtti. Ayrıca bir ekmeğin 150 lira olacağını söyleyen Zelyut, “1 dolar da 150 liraya vuracak. Kısacası siz bir ekmek için 1 dolar vereceksiniz ama o 1 doları da 150 lira vererek satın alacaksınız. Dolayısıyla böyle iki tane sıkıntılı konu olacak” dedi.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, çarpıcı rakamlarda bulunmaya devam ediyor. Bu sefer de emeklilere kötü haberi verdi. Zelyut, grafikleri ile açıkladı.

ZELYUT: AİLE KAVRAMININ YOK OLMASI, REFAH SEVİYESİNİ ARTIRAMAZ

TUİK nüfus kayıt sistemine ilişkin verilerde 2023'te evlenmeyenlerin ve boşananların grafiğini gösteren Zelyut, tablodaki boşanan ve evlenen sayısındaki artışa dikkat çekti. Zelyut, “Aile toplumun temelidir. Bu çok net bir gerçek. Bunun sarsıldığını görüyoruz. Eğer bir sistemin içinde aile yoksa her türlü kötülük karşınıza gelir. Üstüne bir de kurulan aileler parçalanıyorsa toplumun dağılması demektir. Biz burada toplumu dağıttığımız zaman bu ülkenin gelirlerinin artıp bütün vatandaşlarının refah seviyesinin de artmasından ne yazık ki bahsedemeyiz” dedi.

manset-242412412.jpg

“YAŞLI BİR ÜLKE OLACAĞIZ”

İkinci grafikte ise genç ve yaşlı nüfus oranını gösteren Zelyut, toplumun yaşlandığını belirtti. Zelyut, “Genç nüfus az sayıda. Yaşlı ve fakir bir ülke oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda biz bu artış oranıyla yaşlı bir ülke olacağız. Toplum parçalandığı için yaşlılık arttığı için de ne yazık ki fakirlik de bunun tamamlayıcısı olacak. Yaşlı bir nüfus haliyle üretim faaliyetlerinin yavaşlamasına bu da gelirlerin düşmesine sebep olacak” ifadelerini kullandı.

nufus.jpg

“EMEKLİ MAAŞLARI DÜŞECEK, 1 DOLAR 150 TL OLACAK”

Son olarak Zelyut şu açıklamalarda bulundu:

“Genç nüfus sayısını artıramazsak, gençlerimizi iş bulup istihdam edemezsek ne yazık ki emeklilerin şu an aldığı kıt kanaat geçindiği rakamlar da aşağıya çekilmek zorunda kalacak. Bu er geç başımıza gelecek. İkinci durum ise 1 dolar 150 lira olacak ve bir ekmeğin fiyatı da 150 lira olacak. Türkiye'nin ihracatının yarısını yapan yer İstanbul deprem tehlikesi ile karşı karşıya kalırsa, 30 lira olan dolar 150 lira olmaz mı? Bu ihracatın yarısı giderse 1 dolar havada karada 150 lira olur. O yüzden burada iki tane tehlike var birinci tehlikeden yırtmak için istihdamı arttırmamız lazım. Yoksa bu emeklilik maaşları emekli maaşları düşürülür. İkinci Tehlike 1 dolar 150 lira olur İstanbul'u ayakta tutmalıyız.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.