Emekliye her ay kira yardımı yapılacak 'Şartlar belli oldu'

Emekliye her ay kira yardımı yapılacak 'Şartlar belli oldu'
Emekliye her ay kira yardımı yapılacak 'Şartlar belli oldu'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ce CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u depreme karşı daha dayanıklı hale getirmek için 10 yeni projesini açıkladı. Yeni projeleri kapsamında 50 bin konut yerinde dönüştürülecek ve 10 öncelikli alandaki 125 bin konutun da dönüşümü gerçekleşecek. İmamoğlu, projelerinin yanı sıra geçim sıkıntısı çeken emeklilere özel de birçok ayrıcalıklı projeler hayata geçireceğini duyurdu.

İmamoğlu “İBB yönetimi olarak yeni dönemde şehrimizi dönüştürmek için 10 alanda şu vizyoner işleri yapacağız” diyerek 10 yeni projesini şu şekilde anlattı:

“YÜZDE 65’İNİ BİZ VERECEĞİZ”

ekran-goruntusu-2024-02-08-123126.png

İstanbul Yenileniyor kapsamında dar gelirli vatandaşlarımıza ait 50 bin riskli konutun inşaat maliyetlerinin yüzde 60’ı bizim tarafımızdan karşılanacak. Bu yapılarda bulunan emeklilerimize ayrı bir avantaj sağlayacağız. Emekli ikramiyesiyle ev alıp başını sokacak bir yere kavuşmuş emeklilerimiz bugün geçinme sıkıntısıyla mücadele ediyor. İkramiye ile ev alma işi ise artık hayal oldu. Kentsel dönüşümden en fazla mağduriyet yaşayan kesim emeklilerimiz. Dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetlerinin yüzde 65’ini biz vereceğiz. Zor günlerinde emeklilerimizin de yanındayız.

“FAİZSİZ ÖDEME DESTEĞİ VERİLECEK”

ekran-goruntusu-2024-02-08-123207.png

İstanbul Yenileniyor kapsamında kentsel dönüşüme giren tüm vatandaşlara sabit taksitle 2 yıl vadeli, faizsiz ödeme desteği verilecek. Hibe desteği sağladığımız dar gelirli vatandaşlara ve emeklilere de kalan miktarlarını sabit ödeme desteklerinden yararlanarak tamamlayacaklar.

“EMEKLİLERE KİRA DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Hızlı tarama ile tespit ettiğimiz, “D” ve “E” grubuna giren ve riskli bina ilan edilen yapılarda bakanlığın verdiği 5500 TL’nin üzerine 7000 TL ekstra kira desteğini sadece ev sahiplerini değil, kiracıları da kapsayacak şekilde biz vereceğiz. Dar gelirli emeklilerimize hibe yardımının yanı sıra riskli yapılarda yaşayan tüm emeklilerimize bakanlık kira yardımının üzerine 9 bin TL kira destek vereceğiz. Toplamda 80 bin ev sahibi ve kiracımıza kira desteği vereceğiz. Bütçede değerlendirmek üzere 8 milyar TL kaynağımız bulunmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.