Ünlü dev banka iflas etti! Müşteriler paralarını çekmek ATM’lere akın etti

Ünlü dev banka iflas etti! Müşteriler paralarını çekmek ATM’lere akın etti
Ünlü dev banka iflas ettiğini açıkladı. Müşteriler, iflas haberiyle birlikte paralarını çekmek için ATM'lere koştuğu iddia ediliyor.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın kapandığını ve varlıklarının Fulton Bank'a satıldığını duyurdu. FDIC'nin açıklamasına göre, Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kayyum atanmış olan Republic First Bank kapatıldı.

FDIC'nin yaptığı açıklamaya göre, mevduat sahiplerinin korunması için Fulton Bank ile neredeyse tüm mevduat ve büyük bir kısmı Republic First Bank'ın varlıklarının satın alınması konusunda anlaşmaya varıldı.

Açıklamada, Republic First Bank'ın New Jersey, Pennsylvania ve New York'taki 32 şubesinin Fulton Bank şubeleri olarak yeniden açılacağı ve Republic First Bank müşterilerinin Fulton Bank müşterileri haline geleceği belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-04-27-092405.png

FDIC'nin verilerine göre, 31 Ocak itibarıyla Republic First Bank'ın toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatı ise 4 milyar dolar civarındaydı. Bankanın iflasının FDIC'ye maliyetinin ise 667 milyon dolar olması bekleniyor. Republic First Bank'ın iflası bu yıl ABD'deki ilk banka iflası oldu. Müşteriler, iflas haberiyle birlikte paralarını çekmek için ATM'lere koştuğu iddia ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.