Ulaşım desteği ödemelerinde flaş gelişme

Ulaşım desteği ödemelerinde flaş gelişme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından bugün yapılan açıklamaya göre ulaşım desteği ödemelerinin 4 bin 500 TL'ye çıkarıldığı öğrenildi.

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Etiler Huzurevi ziyareti gerçekleştirildi. Yapılan bu ziyaretlerin ardından esnaf ile bir araya gelen Bakan Yanık, bugün Resmi Gazete'de yayaımlan "Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" hakkında konuştu.

ÜCRETSİZ SEYHAT HAKKI ÜCRETLERİ ARTIRILDI!

2022 yılında engelli ve yaşlılara yapılan ücretsiz seyahat ödemeleri hakkında konuşan Bakan bu ücretlerin artırıldığını ifade ederek bu sene de artırıma gidilme kararı alındığını ifade etti. Resmi Gazete'de de yayımlanan bu karara ilişkin konuşan Aile Bakanı, "Biliyorsunuz engelliler, yaşlılar ücretsiz seyahat imkanına sahip ve engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat yaptıklarında onların seyahat ücretlerini aslında devlet olarak biz ödüyoruz. Dolayısıyla bununla alakalı taşıma, şehir içi toplu taşıma faaliyeti gösteren belediyelerimiz de dahil olmak üzere özellikle diğer özel sektör taşımacılığının bu anlamda ücretlerin artırılmasıyla alakalı bir talepleri vardı. Aslında 2022 içerisinde artırmıştık ancak tekrar bir güncelleme yapmak ihtiyacı doğdu." açıklamaları ile yeni bir fiyat artırımına gidileceğini ifade etti.

4 BİN 500 TL OLACAK

Bugün yayımlanan karar kapsamında değişen fiyatları açıklayan Bakanlık, "Buna göre şehir içi özel deniz yolu ulaşım aracı için yaptığımız ödeme 2 bin 250 liradan 3 bin 375 liraya, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma aracı için 2 bin 992 liradan 4 bin 500 liraya yükseldi. Diğer büyükşehirlerde, şehir içi toplu taşıma aracı için yaptığımızı 2 bin 250 liradan 3 bin 375 liraya, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma aracı için 1800 liralık ödeme 2 bin 700 liraya yükseltildi." dedi.

ZAM TEMMUZ AYINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK!

Son olarak da yapılan açıklamalara göre uygulanacak olan bu yüzde 50'lik zammın 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmasına karar verildiğini ifade etti. Bu kapsam dahilinde hem vatandaşlara hem de firmalara yapılan desteklerin de devam edeceği ifade edilmiş oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.