Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Geri ödemesiz 300 bin TL ödeme hesaplara yatacak!

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Geri ödemesiz 300 bin TL ödeme hesaplara yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sefer de gündeme ev sahibi olmak isteyen ailelere ilişkin yapılacak olan bir yardımla gündeme geldi.

Haber1965'te yer alan bilgilere göre, Ev sahibi olmak isteen milyonlarca yurttaşın beklediği haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerine ilişkin kampanyasına bir yenisini daha ekledi. Belli başvuru şartlarını yerine getirenlere 300 bin TL geri ödemesiz destek verileceği duyuruldu.

BAKANLIKTAN 300 BİN TL'YE KADAR DESTEK

Yeni bir nakdi yardım paketi açıklaması yapan Aile Bakanlığı bu defa ev sahibi olmayan vatandaşları yakından ilgilendiren destek ödemesiyle gündeme geldi. Adına tapu kaydı olmayan vatandaşların yararlanabileceği destek ödemesine başvurular başladı.

Evi olmayan vatandaşlar için Aile Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda üzerine kayıtlı tapusu olmayan vatandaşların yararlanabileceği nakdi yardım detayları açıklandı. Aile Bakanlığı Barınma Yardımı adı altında sağlanacak olan destek ödemesiyle ilgili detaylar araştırmaya başlanırken 300 bin TL'ye kadar destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Destek ödemesinden yararlanmak isteyen kişiler için başvuru şartları Aile Bakanlığı tarafından şu şekilde açıklandı;

1- Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.

2- Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma durumunda olanlar.

haiz olmak kaydıyla ev onarımları için sağlanacak tutar 35.000-100,000-TL arası olarak belirlenirken prefabrik ev yapımlarında 200.000-TL, betonarme ev yapımlarında 300.000-TL’ye kadar destek verileceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.