Türkiye'nin yeni GSM operatörü hizmete girdi 'Abone alımları başladı'

Türkiye'nin yeni GSM operatörü hizmete girdi 'Abone alımları başladı'
Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü bu ay itibariyle hizmete başladı.

Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründe yeni bir aktör, Netgsm, bu ay itibarıyla hizmet vermeye başlayacak.

Ülkede halihazırda faaliyet gösteren üç operatörün yanına dördüncü bir seçenek olarak katılan Netgsm, operatör başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirme olanağı da sunuyor.

Netgsm'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, firmanın 2009 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet vermeye başladığını ifade etti.

netgsm-2-e1645454778263.jpeg

YENİ GSM OPERATÖRÜ HİZMETE GİRDİ

Öcal, mobil telefon hizmetlerinde sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurduklarını belirterek, geçtiğimiz yıl test olarak hizmet vermeye başladıklarını ve BTK'den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını açıkladı.

Şu an itibarıyla sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS/internet abonesine hizmet verdiklerini ve imtiyazlı grup firmalarından sonra 4'üncü sıraya yükseldiklerini paylaşan Öcal, altyapıda kullandıkları yazılımların çoğunu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli AR-GE projeleriyle geliştirdiklerini belirtti.

operaf.jpg

HERHANGİ BİR BAYİYE GİTMEYE GEREK YOK !

Netgsm'in abonelik işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Öcal, geçen yıl aldıkları BTK onayıyla abone alımının herhangi bir bayiye gitmeden, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.