Türk Escobar'ın çetesinin 20 milyar liralık mal varlığına el konuldu

Türk Escobar'ın çetesinin 20 milyar liralık mal varlığına el konuldu
Ürfi Çetinkaya, Türk Escobar olarak anılan suç örgütünün başında bulunan isimdir. Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda Ürfi Çetinkaya’nın oğulları Rüstem Çetinkaya ve Hakan Çetinkaya dahil olmak üzere 44 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cezaevinde bulunan Ürfi Çetinkaya’nın yönettiği suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Bu operasyon sonucunda, Ürfi Çetinkaya’nın oğulları Rüstem Çetinkaya ile Hakan Çetinkaya dahil olmak üzere 44 kişi yakalandı ve gözaltına alındı.

Şahıslara ait 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı ve 7 adet kiralık kasa gibi çok sayıda mal varlığına tedbir konuldu. Ayrıca, altın, silah ve nakit para gibi eşyalar da emniyette sergilendi. Bu operasyon, uluslararası boyutta uyuşturucu ticareti yapan ve suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kuran suç örgütünün faaliyetlerine son verme amacı taşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.