Tur İstanbul’a kaldı

Merhaba çok kıymetli takipçilerim, yazı günüme denk gelmediği için hepinizin geçmiş Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım. Bu güzel havalarda sevdiklerinizle beraber çok güzel bir bayram geçirmiş olduğunuzu umarım. Evet bayramlaşma merasimimiz bittiğine göre konumuza dönelim. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı finale yükselme maçında Yunanistan ekibi Olympiakos ile başkent Atina’da karşı karşıya geldi.

Çok ilginç bir maç izledim desem yeridir. Fenerbahçe 3-2 mağlup ayrıldı ama kendi kendini mağlup etti desem çok doğru bir cümle olur. Fenerbahçe maça çok coşkulu ve istekli başladı. Maçın başında tehlikeli pozisyonlar da yakaladı ama gole çeviremedi. Deplasmanda oynuyorsun ve maçın başında rakibine oyununu kabul ettiriyorsun, maçı izleyen Fenerbahçe taraftarları farklı bir galibiyet alacaklarına bile inanmış olabilirler. Ben de düşündüm bu kadar konsantre olmuş bir takım tur biletini cebine koyup döner diye. Ama olmadı. Tam burada kendi kendini mağlup etti olayı devreye girdi. Nasıl mı oldu. Bireysel amatör hatalar devreye girdi.

Takımın maça çok iyi başlamış, organize ataklar yapıyor, rakip takım kendi sahasından çıkamazken tak Çağlar Söyüncü uzun vurması gereken topu geç kaldığı için rakibe atınca Olympiakos takımı atak bile yapamıyordu ama bu hata sonucu golü buldu. Dakikalar 31 gösterdiğinde Çağlar yine çok kritik bir hata yaptı. Rakip sol kanattan atak yaparken ceza sahasına derin bir pas bıraktı, Çağlar geç kaldığı için ofsaytı bozdu ve kaleci Livakovic ile karşı karşıya kalan rakip oyuncu kalecinin üstüne vurmasına rağmen Livakovic’in bu golü yemesi diğer bir bireysel hata olarak karşımıza çıktı. Çağların yaptığı 2 çok basit hata ve kaleci Livakovic’in yaptığı bir hata sonucu ilk devre 2-0 bitti.

Bu derece önemli karşılaşmalarda bu kadar basit hatalar yapılırsa, rakip cezayı keser. İkinci devrede bireysel basit hata yapma sırası Krunic’e geldi. Üst üste tamamen benzer pozisyonlarda topu kaptırdı, birincisini kaleci kurtardı, diğeri gol oldu ve takımını 3-0 mağlup pozisyona soktu. Bence Olympiakos takımı bile böyle bir skorla karşılaşacağına çok şaşırmıştır. Adamların doğru dürüst bir atağı yok desem yeridir ama 3-0 öne geçtiler. Kendi kendini mağlup etti cümlesini çok net bir şekilde açıklamış oldum.

Fenerbahçe 3-0’dan sonra maçı bırakmadı, durum 3-2 geldi, hatta son dakikalarda beraberlik golünü bile bulabilirdi ama olmadı yarı final şansını İstanbul’a bıraktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları