Toplatılan ünlü soda firmasından flaş açıklama! İsviçre'de sağlıksız ABD'de sağlıklıymış

Toplatılan ünlü soda firmasından flaş açıklama! İsviçre'de sağlıksız ABD'de sağlıklıymış
İçerisinde yüksek miktarda bor maddesi bulunması nedeni ile toplatıldığı iddia edilen ünlü maden suyu firmasından açıklama geldi. Açıklamada ürünlerde fazla bulunan bor miktarının ülkeden ülkeye değiştiği belirtildi.

Beypazarı Maden Suyu yaptığı açıklama ile ürünlerinde yüksek miktarda bor bulunduğu bilgisini yalanladı. İsviçre kaynaklı haberler Beybazarı Maden Suları ürünlerinden bir partide yüksek sevide bor bulunduğunu duyurmuştu.

İsviçre basanı Ankara’nın Beypazarı ilçesinde 1957’den bu yana faaliyet gösteren firmanın maden suyunun yüksek miktarda bor içerdiği gerekçesiyle ülkede yasaklandığını yazmıştı. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi’nden yapılan açıklamada, 12 Aralık 2023 üretim tarihli, 0940.4 parti NO'lu ürünün sağlığa sakıncalı olduğu ve tüketilmemesi gerektiği belirtilmişti.

BEYPAZARI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Beypazarı Maden Suyu firması ise yaptığı yazılı açıklama ile iddiaları yalanlayarak ürünlerinin "Dünya Sağlık Örgütü ve Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen parametrelerin hepsine uygun değerler içinde olduğunu duyurdu.

Açıklamada Beypazarı Maden Suları hakkında sosyal medyadaki haberlerin kötü niyetli ve haksız ithamlar içerdiği belirtildi.

Beypazarı markasının hızla büyüdüğü ve 30 ülkeye ihraç edildiği belirtilen açıklamada markanın Türkiye, Avrupa ve Dünya kalite ödülleri sahip olduğu belirtildi.

Beypazarı ürünlerinin ISO 22000; ISO 9001; ISO 14001; ISO 45001; FSSC 22000 ve ESMA kalite sertifikalarına sahip olduğu vurgulanan yazılı açıklamada ürünlerin ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlendiği söylendi.

beypazari.jpg

GEÇERLİ DEĞERLER ÜLKEDEN ÜLKEYE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Açıklamada maden suları içindeki bor miktarına ilişkin geçerli bulunan değer aralığının ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğine değinildi.

Açıklamada içme suyundaki bor miktarına ilişkin Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) 2,4 mg/L, Avustralya Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Konseyi'nin 4 mg/L ve Avrupa Birliği'nin 1 mg/L değerini geçerli bulduğu örnekleri verildi.

Açıklamaya göre ABD Çevre Koruma Ajansı (U.S. EPA) ise içme suyundaki bor minerali için bir düzenleyici sınırlaması yok ancak ömür boyu sağlık danışma değerini 5 mg/L olarak belirtiliyor.

Beypazarı'nın açıklamasında firmanın "Dünya Sağlık Örgütü ve Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen parametrelere göre üretim yaptığı vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.