AYM Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi

AYM Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi
Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre; Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Basri Bağcı, Yüksek Mahkemenin başkanvekilliği görevine seçildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresi bu ay sona eriyor ve bu nedenle, 21 Mart'ta Yüksek Mahkeme için yeni bir başkan seçimi gerçekleştirildi. Bu seçimde, daha önce başkanvekilliği görevini üstlenmiş olan Kadir Özkaya, Yüksek Mahkemenin başkanlık koltuğuna oturdu. Resmi Gazete kararına göre, Özkaya'nın boşalttığı başkanvekilliği pozisyonu için Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından bir seçim yapıldı ve Basri Bağcı, gereken çoğunluğu elde ederek yeni başkanvekili olarak belirlendi.

anayasa-mahkemesi-nereden-819-2-730x410.jpg

BASRİ BAĞCI KİMDİR?

Basri Bağcı, 1967'de Ankara'nın Elmadağ ilçesinde doğdu, 1988'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Ankara adli yargı hakim adayı olarak 1989'da mesleğe başlayan Bağcı, sırasıyla Sivas Gürün, Siirt Pervari, Konya Hüyük'te cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında adalet müfettişliği, adalet başmüfettişliği ve çeşitli görevlerinin ardından 2017'de Yargıtay üyeliğine seçildi. Bağcı, 2 Nisan 2020'de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş, 6 Nisan 2020'de görevine başlamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.