TOGG'un yeni modeli yüzünü gösterdi

TOGG'un yeni modeli yüzünü gösterdi
TOGG'un CES 2024'te sergilenmesi merakla beklenen T10F fastback modeli dünya sahnesine yüzünü gösterdi.

Togg'un T10F fastback modeli Las Vegas'taki CES 2024'te dünya sahnesinde tanıtıldı.

ABD'nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen CES 2024 Fuarı'nda te Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un yeni modeli tanıtıldı. İlgiyle izlenen Togg'un yeni modelinin üzerindeki örtü, Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından kaldırıldı. Yeni model TOGG büyük beğeni topladı.

toog1.webp

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını açıklamıştı. Yeni modelin üretim tarihi olarak da 2025 yılı verilmişti.

toog2.webp

Karakaş yaptığı konuşmada yeni akıllı cihazlar T10F ile dünya kamuoyunun karşısına çıktıklarını söyleyerek C segmentindeki ilk akıllı cihazları T10X'in sonrasında yine aynı sınıfta ve sedan kullanıcılarının da beklentilerini giderecek şekilde tasarlanan ikinci akıllı araçları T10F'yi dünya sahnesine çıkarmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Karakaş, diğer yandın T10X'in Avrupa'da ilk olarak Almanya'da yıl sonunda satışa çıkacağını da duyurdu.

600 KM'YE VARAN MENZİL SEÇENEĞİ

Alınan bilgilere göre Togg T10F, T10X'de olduğu gibi kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetten ve uzaktan güncellemelerle devamlı gelişen ve yeni kalan bir cihaz olarak öne çıkıyor.

2025 senesi içerisinde önce Türkiye'de, sonrasında ise Avrupa pazarında kullanıcılar ile buluşacak T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç değişik teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara sunulacak.

160 kW / 217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F, RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 km'ye ulaşan bir menzillere sahip olacak.

T10F'nin 0-100 kilometre/saat hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonuysa 530 km'ye ulaşan bir menzil sunmayı hedefliyor.

Standart menzilli model 52,4 kWh batarya yeteneğine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'ye çıkarılacak.

SADECE CİHAZ OLMANIN ÖTESİNDE AYNI ZAMANDA GÜÇ KAYNAĞI

T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak sağlayan cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisi ile sunulacak.

Bu teknoloji ile Togg kullanıcıları cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilir duruma gelecek.

UZAKTAN GÜNCELLEME SÜREKLİ AKTİF OLACAK

T10F, uzaktan güncellemelerle (OTA: over-the-air) devamlı olarak kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleriyle sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye taşıyacak.

Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek puan olan 5 yıldızı alacak şekilde geliştirilen T10F, 7 hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapısıyla her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlamak üzere hazırlandı.

Trafik işareti algılama sistemi ile birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma ikazı gibi özellikleri T10F'e yoğun trafik pilotu asistanı özelliği katacak.

Kullanıcılar bu sayede 15 kilometre/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırarak T10F'nin kontrolünde ilerleyebilecek. Bu özellik V2 donanım seviyesi olan akıllı cihazlarda aktif olabilecek. T10F, yine SADECV2 donanım seviyesinde standart bir şekilde çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, kullanıca dikkat asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park asistanı gibi özelliklerini de kullanıcılara sunacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.