Telefonunu değiştirdi milyonlarca lira borçlu çıktı!

Telefonunu değiştirdi milyonlarca lira borçlu çıktı!
Mehmet Demir, eski telefonunu yenisiyle değiştirdi. Eski telefonundaki bilgileri silmeyince borçlandırıldığını öğrendi.

Denizli'de Mehmet Demir isimli bir vatandaş, 1 yıl önce değiştirdiği telefonunun kurbanı oldu. Demir, yeni bir telefon almak için takas ettiği eski telefonundan bilgilerini silmediği için, bu bilgileri kullanan kişi veya kişilerce 1 milyon lira borçlandırıldı. Demir, 15 farklı icrayla da karşı karşıya kaldı.

BANKA ŞİFRELERİNİ ELE GEÇİRDİLER

Denizli’de bir kurumda hizmetli olarak çalışan Mehmet Demir, eski cep telefonunun içindeki kişisel verilerini, banka bilgilerini ve şifrelerini silmeyi unutunca olanlar oldu. Tüm kişisel bilgileri bilişim hackerlarının eline geçen Demir’in adına dört bankadan yüklü miktarda paralar çekildi ve farklı tarihlerde para transferleri gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1 milyon liralık borçla karşı karşıya kalan Demir'e icra takibi başlatıldı. Üzerine açılan 15 icra dosyası olduğunu dile getiren Demir, göz yaşlarına hakim olamayarak, “Eski telefonlarınızı satmayın, kimseye vermeyin. Kırıp atın, gerekirse yakın. Ben yandım başkası yanmasın. Çok kötü sıkıntılı günler geçiriyorum” ifadelerini kullandı.

‘ESKİ TELEFONLARINIZI VERMEYİN’

Başına gelen durumdan ötürü diğer kişileri uyardığını söyleyen Demir, hukuki sürç başlattığını da ifade etti. Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Demir, “Eski telefonlarınızı vermeyin. Kırın, atın ama vermeyin” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.