Teknoloji devi otomotiv sektörüne giriyor 'Çalışmalar tamamlandı'

Teknoloji devi otomotiv sektörüne giriyor 'Çalışmalar tamamlandı'
Dev teknoloji şirketi otomobil kamerasını seri üretime sokuyor. Çalışmalar tamamlandı.

Samsung, yeni bir nesil otomobil kamerası için çalışmalarını tamamladı ve bu ürünü seri üretime sokmaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, yeni kamerasıyla sürüş güvenliğini önemli ölçüde artırmayı ve yüksek düzeyde otonom işlevselliğin kapısını aralamayı hedefliyor.

SAMSUNG OTOMOBİL KAMERASI SERİ ÜRETİME HAZIR

Samsung Electro-Mechanics tarafından üretilecek yeni kamera, zorlu hava koşullarına dayanacak şekilde tasarlanıyor. Şirketin açıklamasına göre, mevcut endüstri standartlarından 6 kat daha güçlü olacak bir kaplamaya sahip.

Özel suya dayanıklılık ve koruma işlemleri; kamera üzerindeki sensörün yağmur, kar veya yüksek sıcaklıklarda bile çalışır durumda kalmasını sağlıyor. En önemlisi ise kameranın 60 saniye içinde don veya kar birikimini temizlemek için kendi kendini ısıtan bir mekanizmaya sahip olması.

Samsung, özellikle zorlu kış koşullarında görüşün azalmasıyla birlikte kameranın önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Özellikle kar yağışı gibi durumlarda, açık tutulan lens sürücülerin yolu daha net bir şekilde görmelerine olanak sağlayacak.

gf.jpg

Ayrıca, iris benzeri bir diyafram kontrolü sayesinde kamera pozlamayı otomatik olarak ayarlayarak gece veya gündüz çekilen görüntülerin netliğini artıracak. Samsung, bu özelliklerin gelişmiş sürücü destek sistemlerini (ADAS) desteklemek üzere tasarlandığını belirtti.

Samsung'un görüntü sensörü teknolojisi, yüksek çözünürlük ve etkileyici düşük ışık performansını bir arada sunarak dikkat çekiyor. Şirket, otomotiv kameraları alanında 2025'e kadar pazar payını %24'e çıkarabileceğine inanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.