Tebliğcilerden pavyonda dua ‘Konsomatrisler hep bir ağızdan amin dedi’

Tebliğcilerden pavyonda dua ‘Konsomatrisler hep bir ağızdan amin dedi’
Tebliğciler bu seferde Manisa'da bir pavyonda görüldü.

Tebliğciler Türkiye’de faaliyet göstermeye devam ediyor. Daha önce tekel bayi büfeleri başta olmak üzere birçok mekana giden tebliğcilerin gittiği yeni mekan sosyal medyanın gündemine oturdu.

Manası “bildirme, duyurma, haber verme” anlamına gelen tebliğ kelimesi son zamanlarda Türkiye’de çok duyulur oldu. Kendilerine Tebliğci diyen bir grup mekan mekan gezerek ahiret ile ilgili tebliğde bunuyorlar.

Tebliğciler’in bu seferki mekanı ise Manisa’da bir pavyon oldu. Mekana gidip müziğin sesini kıstıran tebliğcilerden biri sahneye çıkarak dua etti.

Söz konusu görüntüde tebliğcinin duasına karşılık olarak pavyonda çalışan konsomatris ve müşterilerin hep bir ağızdan “amin” dediği duyuldu.

1091735.webp

“Biz Türkiye’yi geziyoruz hiçbir mekanı ayırt etmiyoruz, bugünde Manisa’ya geldik. Dün Balıkesir’deydik, yarın da İzmir geçeceğiz” diyen Tebliğcinin pavyondaki ışıklar eşliğinde konuşması sosyal medyada çok konuşuldu.

Pavyondakilerin hep bir ağızdan “amin” dediği konuşmanın tamamı şöyle:

"Allah'ım ne işleri varsa hayırlı bereketli bol rızıklar nasip eylesin. Burada abiler ablalar ne sıkıntıları varsa Allah'ım onların da ne niyetleri varsa kolay eylesin.

Allah'ım dünyada imtihanı kazanmayı nasip eylesin amin kısa bir dünya hayatı geldik gidiyoruz valizleri sevaplarla doldurmamız lazım ne kadar günahkar da olsak Rabb'imiz 'Kullarım ben affediciyim affetmeyi severim' diyerek bizi affedecek bir Rabb'imiz var.

Yeter ki biz ona ölüm gelmeden dönelim tövbemizi edelim inşallah. Biz Türkiye'yi geziyoruz hiçbir yeri ayırt etmeyiz.

Her yere gelelim selam verin çaydan içeniz bugün de Manisa'ya geldik. Dün Balıkesir'deydik yarın İzmir'e geçeceğiz.

Allah'ım bizleri her türlü fitneden fesattan afetten depremden sellerden muhafaza eylesin. Ne depremler ne koronalar salgınlar atlattık kolay değil tabii ki bunlar ama bundan daha büyük bi tehlike var ahirette ebedi bir cehennem var bir de geçici cehennemi Allah'ım cehennem azabından size..."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.