Tapunuz elden gidebilir hemen kontrol edin: Hisseli tapu sahipleri dikkat!

Tapunuz elden gidebilir hemen kontrol edin: Hisseli tapu sahipleri dikkat!
Tapu, Türkiye’de bir nevi sahip olduğunuz mal varlıklarının güvencesi olarak görülüyor. Ancak hisseli tapu sahibi olmak bazı riskleri beraberinde getirebiliyor

E-Devlet sistemi aracılığıyla yapabileceğiniz kontroller sayesinde bu risklerden kendinizi koruyabilirsiniz.

Hisseli tapular devlet güvencesi altında bulunuyor. Fakat ortak ortaklık yapısı sebebiyle bir takım riskler barındırabiliyor. Ortakların gayrimenkulünuz üzerindeki söz hakkı ve öne alım hakları gibi bir takım etkenler hisseli tapularınızın güvenliğini etkileyebiliyor.

Güven temalı ortaklıklar da böyle bir durum söz konusu olmazken güvensizlik durumunda hisseli tapular büyük bir risk kaynağına dönüşüyor.

OLASI RİSKLER NELER?

Hisseli tapularda bilinen en büyük risklerden biri olarak, ortaklığa yabancı bir kişinin dahil olması bu sebeple hukuki yollara tüm hisselere sahip olmasına yönelik ihtimaldir. Söz konusu durum yaşandığı taktirde hisse sahiplerinin tapularından olabilir. ön öne alım hakkı, hisse paylarının satışında diğer ortaklara sahip olunan bir öncelik hakkı olarak tanımlanır bu hak hissedarın borclari nedeniyle icra yoluyla satışa çıkması durumunda geçersiz kılınır.

E-DEVLETTEN KONTROL EDİN

Hisseli tapu sahibi olan vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden tapu kayıtlarının kontrolünü düzenli olarak sağlayarak herhangi bir işlem veya icra işlemi gerçekleştirip gerçekleştirilmediğini kontrol edebilir. Bu sayede gayrimenkulünün risk altına girmesini önleyebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.