Alman kredi derecelendirme kuruluşundan seçim sonrası Türkiye analizi 'Sosyal medyada olay oldu'

Alman kredi derecelendirme kuruluşundan seçim sonrası Türkiye analizi 'Sosyal medyada olay oldu'
Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu olarak bilinen Scope Ratings, Türkiye'deki yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme raporu yayımladı.

Scope Ratings tarafından Türkiye'deki yerel seçimlerin ardından hazırlanan rapora göre, ülkenin kredi notuna yönelik en önemli zayıflık enflasyon olarak saptandı. Analistler tarafından yüksek enflasyonun seçim sonuçlarının temel belirleyicisi olduğunu vurgulanarak, söz konusunu durumun para politikasındaki kısıtlayıcı önlemlerin devam etmesini destekleyebileceğine dikkat çekilenrek.yerel seçim sonuçlarına ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen yıl uyguladığı para politikası ekseni doğrultusunda enflasyonla mücadeleye yönelik kararlılığını sürdüreceği izlenimini pekiştirdiğini vurgulandı.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-01-58-37-e083c4e5.jpg

Öte yandan Yüksek politika faizleri nedeniyle TL cinsinden varlıkların artık yabancı yatırımcılar için daha cazip hale geldiğini belirten Scope Ratings analistleri, mevcut şartların daha fazla yatırımı teşvik edebileceğine de dikkat çekti.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-03-58-17-f08d5a03.jpg

Analizciler, sıkı para politikası uygulanması durumunda, Türkiye'de enflasyonun bu yılın ortalamasında yüzde 60 civarında gerçekleşeceğini ve gelecek yıl yüzde 25 seviyesine düşebileceğini tahmin ediyor. Ancak, döviz kuru dalgalanmaları ve ücret artışlarının enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceğini öngörüyorlar

para.jpg

Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'nin görünümünü 12 Ocak tarihinde Negatif'ten Durağan'a revize etti ve bu olumlu revizyonu, daha tutarlı ve bağımsız bir para politikası uygulama yolunda atılan adımlara dayandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.