Sürülerini patika yaparak kurtardılar

Sürülerini patika yaparak kurtardılar
Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır'da kar kalınlığı 2 metreyi bulunca çobanlar sürüyü getirmek için mahalleliden yardım istedi. Mahalleli kar içinde açtıkları patikadan koyun sürüsünü kuzuları kucaklarına alarak geçirdi.

Bahçesaray'da vatandaşlar yemleri biten koyun sürüsünü karda patika yol açarak yürüttü ve mahalleye getimeyi başardı.

Van'da Bahçesaray ilçesine bağlı kırsal mahallelerinde kar yağışı ile birlikte yaşam şartları iyice zorlaşıyor. Aşırı kar nedeniyle ilçeye ulaşımı sağlayan yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde, insan boyunu aşan kar birikiyor.

koyun4.jpg

Yağan kar ve düşen çığlar nedeniyle Van-Bahçesaray karayolu yaklaşık 40 gündür kapalı durumda. Bahçesaraylılar ise Van'a ulaşımlarını 250 kilometrelik yol olan Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden sağlamak zorunda kalıyor.

Bahçesaray'da vatandaşların geçim kaynağı küçükbaş hayvanlar yaz aylarında yaylalarda otlatılıyor, kar başlayınca Çatbayır Mahallesi'ne getiriliyor.

koyun2.jpg

HAYVANLARIN YEMİ BİTTİ, ÇOBANLAR YARDIM İSTEDİ

Mahalleye 2,5 kilometre uzaklıktaki ahırda bulunan koyun ve keçi sürüsünün yem ile otu bitince çobanlar, mahalle sakinlerine haber vererek yardım istedi. Mahalle halkı, sürüyü getirebilmek için kar kalınlığının 1.5, 2 metreyi bulduğu yolda bir patika açtı. Hayvanlar açılan patikadan 1 saatlik bir yürüme ile mahalleye getirildi. Mahalleli karda yürüyemeyen kuzuları ise kucaklarına alarak taşıdı.

BİRBİRLERİNE GETMEK İÇİN KARDA TÜNEL YAPTILAR


Diğer yandan ilçeye bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde ise bazı vatandaşlar yoğun kar yağışı yüzünden kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiği sokaklarda yaklaşık 20 metrelik tünel açarak komşularına gidip gelmeye başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.