İzmir'de göçmen hareketliliği

İzmir'de göçmen hareketliliği
İzmir açıklarında, geri itilen ve motor arızası sebebi ile sürüklenen lastik bot ve can salları içerisinde 42 düzensiz göçmen kurtarıldı.

İzmir'in Seferihisar ve Çeşme ilçelerinde, yasadışı yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışan 42 göçmen, Yunanistan güçleri tarafından engellendi ve Türk kara sularına geri itildi. Motorları bozulan lastik bot ve can sallarında mahsur kalan göçmenler, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Ayrıca Seferihisar ilçesinde, yine yasadışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 32 göçmen ve 1 Türk vatandaşı, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 27 Ocak'ta saat 01.40'ta, Çeşme ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bot içindeki 23 göçmenin yardım istediği bildirildi. Olay yerine giden Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-109) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-38), göçmenleri kurtardı. Aynı gün saat 10.35'te, Çeşme ilçesi açıklarında can salı içindeki 19 göçmenin Yunanistan güçleri tarafından Türk kara sularına geri itildiği belirlendi. Can salındaki göçmenler de Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Sahil Güvenlik ekipleri, 24 Ocak'ta saat 07.26'da, Seferihisar ilçesi açıklarında lastik bot içindeki 32 göçmen ve 1 Türk vatandaşının yasadışı yollarla ülkeyi terk etmeye çalıştığı ihbarını aldı. Olay yerine giden Sahil Güvenlik Botu (TCSG-30), lastik botu durdurdu ve içindekileri yakaladı.

Kurtarılan ve yakalanan göçmenler, sağlık kontrollerinin ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.