Süper Kupa krizi Galatasaray resmi başvuruda bulundu

Süper Kupa krizi Galatasaray resmi başvuruda bulundu
Galatasaray, Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması için TFF'ye resmi başvuruda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da düzenleneceğini açıklamıştı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa'nın Ağustos ayında anlaşma yaptıklarını belirtmişti. Hemen ardından TFF yazılı açıklama ile son noktayı koydu. TFF, "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır" paylaşımında bulundu.

tfff.jpg

İLK BAŞVURU GALATASARAY'DAN

Galatasaray ve Fenerbahçe Divan kurullarında Süper Kupa finalinin Türkiye'de oynanması isteği çıksa da iki kulüp de bu konuda TFF'ye resmi başvurusu yoktu.

İlk hamle Galatasaray'dan geldi. Sarı-kırmızılılar, TFF'ye resmi başvuruda bulunarak finalin Türkiye'de yapılmasını talep etti.

super-kupa.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.