Sporda ve yemekte altın madalyalı kızlarımız

2023 yılında kızlarımız sporda dünya şampiyonalarında tarih yazdı. Özellikle voleybolda, Avrupa şampiyonu, milletler şampiyonu, dünya şampiyonu olarak tarihe geçtiler.

2024’ün ilk günlerinde de Batmanlı kızlarımız yemek yarışmasında altın madalyanın sahibi oldular. Kızlarımızın spordaki şampiyonluklarını kısaca hatırlattıktan sonra Batmanlı kızlarımızın yemekteki başarılarına bir göz atalım.

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda üç adım atlamada 14.31’lik atlayış yapan ve Türkiye rekoru kıran Tuğba Danışmaz Avrupa şampiyonu oldu.

59. Portekiz Uluslararası Badminton Turnuvası’nda mücadele eden Neslihan Yiğit şampiyon oldu.

EuroLeague finalinde Çukurova Basketbol’u 99-60 mağlup eden Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

CEV Şampiyonlar Ligi Finali’nde Eczacıbaşı Dynavit’i yenmeyi başaran Vakıfbank şampiyonluğa ulaştı. Vakıfbank tarihinde 6. kez kupayı kazanmış oldu.

Merve Tuncel Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 1500 metrede 3. kez şampiyon oldu. Merve ayrıca 800metrede şampiyonluk olurken 400 metre ise gümüş madalya kazandı.

A Millî Voleybol Takımı Milletler Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Finalde Çin’i yenen ve tarihindeki ilk Millet Ligi şampiyonluğuna ulaşan Türkiye dünya sıralamasında da 1 numaraya yükseldi.

A Millî Voleybol Takımı tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. 2023 CEV EuroVolley finalinde Sırbistan’ı 5 sette yenmeyi başaran A Millî Voleybol Takımı, tarihindeki ilk Avrupa Şampiyonası kupasını kazandı.

*Eczacıbaşı Dynavit, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Türk finalinde Vakıfbank'ı 3-2 mağlup ederek tarihinde 3. kez dünya şampiyonu oldu.

Evet bunlar altın madalyalı sporcu kızlarımız. Bir başka altın madalyalı kızlarımız da Batman’dan çıktı. Batmanlı öğrenci kızlarımız, uluslararası yemek yarışmasında 6 altın madalya ve dünya 3’üncülüğü kazandı.

Demirören Haber Ajansı’ndan Bayram Ayhan’ın verdiği haber şöyle: Batman Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen ve 26 ülkeden 1600 öğrencinin katıldığı ‘20'nci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda grup ve bireysel bazdaki yarışmalardan 6 altın madalya ve dünya üçüncülüğü ile döndü. Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Öğretmeni İlker Aksoy, “Yarışmada yılın en iyi lisesi ekip yarışmasında Batman mutfağı yemekleriyle dünya üçüncülüğü elde ettik. Bunun yanında balık, tatlı, makarna etaplarında da toplam 6 altın madalya aldık. Öğrencilerimizi, dünyanın en iyi şefleri arasında göreceğime inanıyorum” dedi.

Batman Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Müdür Hiyem Kaçmaz, Müdür Yardımcısı Veysi Bulut, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Öğretmeni İlker Aksoy ve öğrencileri Zozan Erol, Ayşe Aydın ve Naime Turan'dan oluşan 6 kişilik ekiple, 13-16 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen ve 26 ülkeden 1600 öğrencinin katıldığı ‘20'nci Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’na katıldı.

Bireysel yarışlarda, Antep fıstıklı levrek yemeğiyle Zozan Erol, kadayıf yatağında tahinli, pekmezli sufle tatlısıyla Ayşe Aydın, şemşemotik isimli Batman’a özgü yöresel yemeğiyle de Naime Turan, 3 altın madalya kazandı. Birinci olan öğrenciler, puanlamalarda da birer altın madalya daha kazandı. Grup yarışmasında da Reyhanlı içli köfte, keşkek yatağında kuzu küşlemeli kurutulmuş kışlık türlüsü ve tahin pekmezli sufle ile dünya üçüncülüğü elde edildi.

Biz de kızlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları