Sosyal medyayı sallayan MasterChef krokan bush tarifi! Krokan bush nasıl yapılır?

Sosyal medyayı sallayan MasterChef krokan bush tarifi! Krokan bush nasıl yapılır?
MasterChef programında yer verilen tarifinden sonra yemek tarifi kanallarında yaygınlaşmasıyla, sosyal medyanın en çok aranan tatlı tariflerinden biri de krokan bush oldu. İşte tarifin detayları...

Fransız mutfağından çıkan bu enfes tatlı görünümüyle profiterolu andıryor. Tarifi ise en az profiterol yapımı kadar kolay. Pratik tarifi ve görsel olarak tatmin edici görüntüsüyle kalabalık günlerinizde kurtarıcınız olacak. MasterChef krokan bush tarifi! krokan bush nasıl yapılır?

KROKAN BUSH MALZEMELERİ

Hamuru için:

450 gram su

200 gram tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

10 adet yumurta

310 gr un

Kreması için:

4 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı mısır nişastası

5 gr vanilya

500 gram süt

5 yemek kaşığı tereyağı

100 gr şeker

Karamel için:

600 gram şeker

120 gram su

KROKAN BUSH NASIL YAPILIR?

Hamuru için özellikle tencerede su, tereyağı, tuz ve şekeri eritin. Kaynayan suya unu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar kavurun.

Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin.

Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde yuvarlak sıkın ve 190 derecede 35 dakika pişirin.

Kreması için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alın. Kıvam aldıktan
sonra altı kapatın, içerisine tereyağı ekleyerek soğumaya bırakılır.

Diğer yanda karamel sosu için, şeker ve suyu ocağa alın ve karamel rengi alana kadar pişirin.

Hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos gezdirerek dizin.

Soğuduktan sonra servis edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.