İlk kez Türkiye'de görüntülenen kırmızı kuzey ışıkları nasıl oluştu?

İlk kez Türkiye'de görüntülenen kırmızı kuzey ışıkları nasıl oluştu?
Kuzey Işıkları veya Aurora Borealis olarak da bilinen bu doğa olayının Türkiye'de de görüntülenmesi sosyal mecralarda büyük yankı yaptı. Kuzey ışıklarının nasıl oluştuğuna ilişkin detaylar haberimizde..

Norveç, İsveç ve Fillandiya gibi kuzey ülkelerinde ve güney kutuplarında görülen kuzey ışıkları şaşkınlık yarattı.Konunun uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda söz konusu durumun güneşin 11 yılda bir artan leke çevrimiyle ilişkili olduğu madde atımlarının dünyanın manyetik alanına girerek oksijen ve azotla etkileşimde olmasından kaynaklı olduğu, eğer güneşten parçacık atımı artarsa manyetik alana rağmen Aurora olaylarının gerçekteşebileceği kaydedildi.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNAN DOĞA OLAYI

40 derece bir enlemde böyle bir olayın görülmesinin bir ilk olduğununda altını çizen uzmanlar bunun korkulacak bir durum olmadığında altını çiziyor.

JEOMANYETİK FIRTINA NEDİR?


Konuya ilişkin kaynaklara göre; Güneş fırtınası olarak da bilinen jeomanyetik fırtına, Dünya'nın manyetik alanıyla etkileşime giren güneş rüzgarı şok dalgası ve/veya manyetik alan bulutu nedeniyle Dünya'nın manyetosferinde meydana gelen geçici bir rahatsızlık olarak tanımlanmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.