Son dakika Tokat yine sallandı! Bu kez 5.6 büyüklüğünde

Son dakika Tokat yine sallandı! Bu kez 5.6 büyüklüğünde
Tokat'da dün gece meydana gelen depremin ardından kent bir kez daha sallandı. 5.6 büyüklüğündeki depremde bazı köylerde evlerin yıkıldığı belirtiliyor.

AFAD yine Sulusaray ilçesi merkezli meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.6 olarak ölçtü. Depremin derinliği ise 5.9 kilometre olarak ölçüldü. Depremin meydana geldiği nokta yüzeye yakın olması nedeni ile deprem daha şiddetli hissedildi. Deprem diğer kentlerden de hissedilirken, vatandaşlar büyük korku yaşadı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat'ta tüm okullarda ve Tokat’taki depremden etkilenen Yozgat’ta 3 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Yozgat'ın Çekerek, Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde tüm okullar Cuma günü eğitim ve öğretim vermeyecek.

BELEDİYE BAŞKANI: BUĞDAYLI KÖYÜNDE YIKILAN EVLER VAR

Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, yaptığı ilk açıklamada kentte can kaybı olmadığını, iki minarenin hasar gördüğünü Buğdaylı köyünden ise yıkılan evler olduğuna dair haberler olduğunu söyledi.

tokat2.jpg

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya Tokat'ta Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından yaptığı açıklamada Tokat halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek Tokat valiliğinin AFAD ve ilgili kurumların saha çalışmasına başladığını bildirdi.

tokalaliyerlikaya.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.