Milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş gelişme! 12 bin liralık ek ödeme masada

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş gelişme! 12 bin liralık ek ödeme masada
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkha'ın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede emeklilere verilmeyen 12 bin liralık ek ödeme konusunu ele alındı.

Türkiye Kamu-Sen heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a memurlara çalıştıkları dönemde ödenen 12 bin TL ek ödemenin emeklilere de verilmesi gerektiğini iletti.

Vedat Işıkhan'la görüşen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kamu çalışanlarına çalıştıkları dönemde 12 bin 54 TL ilave ödeme verildiğini ancak emekli olduklarında bu ödemenin kesildiğine dikkat çekti. Kahveci, emeklilere de 12 bin liralık ek ödemenin verilmesinin artık zorunlu hale geldiğini söyledi.

Kahveci, birinci dereceye gelen kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetliler ve çalışma hayatında öne çıkan diğer başlıkları Bakan Işıkhan'a ilettiklerini söyledi.

Görüşmenin sonrasında açıklama yapan Kahveci, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar hayata geçirilmesini ve milyonlarca memurun toplu sözleşme ikramiyesinin geriye dönük verilmesine ilişkin bir kanun teklifi hazırladıklarını ve teklif dosyasını Bakan Işıkhan'a sunduklarını söyledi.

Ek ödemelerin emeklilik sisteminin en büyük sorunlarından olduğunu vurgulayan Kahveci, kamu çalışanlarına verilen ancak emekli olduklarında kesine 12 bin liralık ek ödemenin emekliliğe de sayılmasının zorunlu olduğunu Bakan Işıkhan'a ilettiklerini belirtti. Kahveci gündeme getirdikleri diğer bir konun ise yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.