Sinop ormanlarındaki renk cümbüşü kameralara yansıdı

Sinop ormanlarındaki renk cümbüşü kameralara yansıdı
Türkiye'nin en kuzeyi Sinop'ta sonbaharda denizle kesişen eşsiz ormanların oluşturduğu renk cümbüşü kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Karadeniz’in gözde kenti Sinop’ta sonbaharın gelmesiyle ağaçlar yeşil rengini sarı tonlarına bıraktı. Yüzölçümünün yüzde 64’ü ormandan oluşan Sinop’ta Boyabat ve Erfelek bölgesindeki ormanlarda oluşan kartpostallık manzaralar dron ile havadan görüntülendi.

aw079196-04.jpg

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, Sinop’ta sonbahar mevsiminde yeşil ve mavinin tüm tonlarının gözüktüğünü belirterek, “Biz gelen misafirlerimize hep aynı şeyden bahsediyoruz. Sinop’a hangi mevsimde gelinir? Sinop’a ilkbahar ve sonbahar mevsiminde gelinir. Özellikle sonbaharda gelinir. Doğa bize, Sinop’a ve Türkiye’ye bahşettiği her şeyin her rengini gösteriyor gerçekten. Sinop’tan Boyabat yoluna, Sinop’tan Erfelek yoluna, Sinop’tan sahilden Ayancık, Türkeli yoluna gittiğinizde bütün yeşilin tonlarını görebiliyorsunuz. Bir tarafınız mavi, bir tarafınız mavinin tüm tonları diğer tarafınız ise yeşilin tüm tonları oluyor. Doğa sporlarını sevenler, sakin yerlerden hoşlananlar için Sinop Aralık ortasına kadar güneşli gün sayısında da çok fazla imkan el veriyor. Biz misafirlerimizi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz” dedi.

aw079196-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.