Sigorta yaptıracağınızı sanırken oyuna gelmeyin Bu yöntemle 5 milyon 885 bin liralık vurgun yaptılar

Sigorta yaptıracağınızı sanırken oyuna gelmeyin Bu yöntemle 5 milyon 885 bin liralık vurgun yaptılar
İstanbul'da sahte sigorta sitesi kuran dolandırıcılar yakalandı. Vatandaşları mağdur eden 41 kişiye operasyon düzenledi. Şüphelilerin 16 ilde faaliyet gösterdikleri ve çok sayıda kişiyi dolandırdıkları belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, 71 kişinin telefonla aradıkları kişilere kendilerini "polis", "savcı" veya "banka ve kredi kurumu çalışanı" olarak tanıtarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları ortaya çıktı.

Bu kişiler, aradıkları kişilere "hesaplarında şüpheli para hareketleri olduğu, dolandırıcıların hesaplarına para aktardığı veya başkalarının yanlışlıkla hesaplarına para yatırdığı" gibi yalanlar söyleyerek kandırdıkları belirlendi.

Soruşturmada, bu kişilerin kandırdıkları kişilerin internet bankacılığı bilgilerini ele geçirerek yönlendirdikleri ve bu paraları kendileriyle işbirliği yapanların hesaplarına "havale" veya "EFT" yaptırdıkları tespit edildi.

SAHTE TRAFİK SİGORTASI SİTESİYLE 5 MİLYON 885 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Polis, sahte trafik sigortası yapan çeteyi çökertti. Çetenin, internet üzerinden kurdukları sahte site aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı ortaya çıktı. Çetenin, ödeme yapmak isteyen kişilere başka kişilerin banka hesaplarını vererek paralarını aldığı belirlendi.

Çetenin bu şekilde 69 kişiyi dolandırarak 5 milyon 885 bin lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Polis, İstanbul başta olmak üzere 16 ilde operasyon düzenleyerek 41 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 7'si serbest kalırken, 5'i tutuklandı. 2 şüphelinin ise yurtdışında olduğu bildirildi. Operasyonda ruhsatsız silah ve dijital materyaller ele geçirildi. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.