SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarih vererek açıkladı ‘Asgari ücrette net rakam belli oldu’

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarih vererek açıkladı ‘Asgari ücrette net rakam belli oldu’
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete ilişkin net tarihi ve ücreti açıkladı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete ilişkin net tarihi ve ücreti açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 3. toplantısını yeni haftada açıklaması planlanıyor. İlk iki toplantıdan net bir rakam çıkmazken, üçüncü toplantıya gözler çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni yılda tek zam yapılacağını belirtmişti. Bu nedenden yeni yılda ücretlerin yüksek olması ön görülüyor.

asgari.jpg

MİLYONLARCA KİŞİ ASGARİ ÜCRET ZAMMINI BEKLİYOR

Milyonlarca çalışanın gözü yeni yılda maaşlara yapılacak zamma döndü. Birçok vatandaş, asgari ücrette çıkacak ücretti merak ediyor. Bu noktada bazı uzman isimler enflasyona göre hesaplamalarını açıklıyor.

Bunlardan biri ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun oldu. Özgür Erdursun Sözcü TV’de verdiği demeçlerde asgari ücrettin net tarihini ve ücretini açıkladı. Erdursun’un açıklaması gündeme damga vurdu.

para-123.webp

"YÜZDE 47'DEN FAZLA ALACAKLAR"

Erdursun ilk olarak kıdem tazminatına ilişkin detayları aktardı. Erdursun yeni yılda kıdem tazminatlarının da artacağının altını çizerken, “Devlet memurlarının aylıklarına yapılan zam oranıyla beraber kıdem tazminatı da değişecek. Bu nedenle Aralıkta değil de ocak ayında emeklilik için müracaatta bulunanlar kıdem tazminatlarında Yaklaşık yüzde 47 daha fazla alacaklar.” dedi.

Erdursun, asgari ücretin yılın son iş günü olan Cuma günü açıklanacağını vurguladı. Erdursun, “Cuma günü açıklanmasını bekliyorum. Asgari ücrette 17 bin TL’nin altında bir rakam beklemiyorum. Çünkü geçtiğimiz asgari ücret zamlarında da yüzde 50 oranında bir zam yapıldı. Bu yılda yüzde 50 civarı bir artış yapacaklar.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.