SGK Uzmanı Özgür Erdursun sevindirici haberi verdi ‘Milyonlarca emekli o ücreti alacak’

SGK Uzmanı Özgür Erdursun sevindirici haberi verdi ‘Milyonlarca emekli o ücreti alacak’
SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilere sevindirecek haberi verdi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilere sevindirecek haberi Kamu Son Haber’e açıkladı.

Milyonlarca emekli maaş zammının ardında bayram ikramiyesi rakamı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 zam oranı ile 2 bin TL olan bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak açıklandı. Ancak yapılan zam oranı emeklileri mutlu etmedi. Bu sebeple emekli ikramiyelerinde değişiklik gündeme geliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bayram ikramiyesinin seçim öncesi güncelleneceğini belirtirken yeni rakamı açıkladı.

EMEKLİYE BİR DARBE DE İKRAMİYEDEN GELMİŞTİ

Bilindiği üzere açlık sınırının 15 bin TL’yi geçtiği bugünlerde en düşük emekli aylığının 10 bin TL olması emeklilerin tepkilerine neden oldu. Bayram ikramiyelerine umut bağlayan emeklilere bir darbede bayram ikramiyelerinden geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekli ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Bu şekilde 2 bin TL olan bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye çıkarıldı.

emekliler.jpg

TÜİK RAKAMI 5 BİN 50 TL’YDİ

Çoğu uzman ismin TÜİK enflasyonuna göre yapılan hesaplamalarında bayram ikramiyesinin 5 bin 500 TL olması gerekildiği belirtiliyordu. Ancak 7 bin TL’yi bulan kurbanlık hisselerinin altında kalan ikramiye emeklileri umutlarını söndürdü.

ERDURSUN: BİR GÜNCELLEME YAPACAKLAR

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Kamu Son Haber’e özel bomba açıklamada bulundu. Erdursun, emeklinin haklı isyanına kulak vererek hükümetin yerel seçim öncesi devreye gireceğini açıkladı. Erdursun, bayram ikramiyelerin ücret artışının olacağını açıkladı. Erdursun, “Bayram ikramiyesine de bir güncelleme yapmamalılar. Cumhuriyet Bayramı’nda verilen 5 bin TL’yi bayram ikramiyelerinde de verebilirler.

zgur-erdursun.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.