SGK Uzmanı Özgür Erdursun milyonları ilgilendiren bombayı patlattı 'Emekli olacaklara piyango vurdu'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun milyonları ilgilendiren bombayı patlattı 'Emekli olacaklara piyango vurdu'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emekliyi ilgilendirecek detayı açıkladı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli olmaya hazırlanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kritik detayı açıkladı.

Milyonlarca vatandaş 2024 yılında çıkacak olan Torba yasayı merak ediyor. Emekli zammı, ev hanımlarına emeklilik, taşerona kadro gibi konular üzerinde araştırılan torba yasa yeni yılın Ocak ayında girmesi bekleniyor.

Torba yasanın içeriği de pek çok vatandaş tarafından takip ediliyor. Birçok ekonomik düzenlemeyi içeriğinde barındıran yasanın mecliste görüşmeler sürerken "Torba yasada neler var, ne zaman çıkacak?" soruları da vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

para-002.jpg

ERDURSUN: DEVLET KARŞILAYACAK

Asgari ücreti bilen SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli ücret için de 11 bin TL tahminin de bulunmuştu. Torba yasaya ilişkin detayları da aktaran Erdursun, tarih vererek detayları açıkladı.

Erdursun, “2024 yılının Ocak ayında TBMM’ye bir torba yasa gelecek. Meclise gelecek olan torba yasanın içerisinde de şunlar yer alabilir; Bağkur primlerinin bir kısmını devlet karşılayacak, doğum yapan annelere bir indirim yapılacak ve stajyer ve çırakları işin içine katabilecek bir yasa olacak. Böyle bir durumun olma ihtimali de var.” dedi.

erdursun.jpg

TORBA YASA NEDİR

Birbiri ile konu yönünden ilgisi olmayan ve çok fazla sayıda başka kanunda ek ve değişiklikler yapan kanunlara “torba kanun” olarak nitelendiriliyor. Bir kanunun torba kanun olup olmadığının göstergelerinden birisi, kanun başlığı olduğu da belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.