SGK Uzmanı Özgür Erdursun kahreden detayı açıkladı 'Emeklilerin maaşından 5 bin TL kesilecek'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun kahreden detayı açıkladı 'Emeklilerin maaşından 5 bin TL kesilecek'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli ve asgari ücretli çalışanlara kahreden detayı açıkladı. Emeklilerin maaşından 5 bin TL kesilecek.

Milyonlarca işçi ve emekli, Ocak ayındaki maaşlarına yapılan düzenlemelerle karşı karşıya kaldı. Bu ayarlamaların ardından en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye yükselirken, asgari ücret de 17 bin 2 TL olarak duyuruldu. Ancak emekli maaşlarının 15 bin TL'lik açlık sınırlarının altında kalması, birçok emeklinin eleştirilerine maruz kaldı.

Her geçen gün artan enflasyon, hem emeklilerin hem de asgari ücretlinin alım gücünü düşürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu vurgularken, seyyanen bir artış için bütçenin yeterli olmadığını belirtti. Ancak iktidar cephesindeki kulis bilgilerine göre, maaş zammının seçim sonrasına, yani Temmuz ayının ertelenebileceği konuşuluyor.

EMEKLİDEN 5 BİN TL KESİLECEK

Emekli ve asgari ücretli çalışanların maaşlarının düşeceğini açıklayan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarına iyileştirilmenin 1 Temmuz’a kaldığını belitti. Erdursun, “1 Temmuz'da emekli aylıkları tekrar artacak. Ancak 1 Temmuz'da asgari ücrete ‘zam yapılmayacak’ denilse de toplum baskısıyla zam yapılacak” dedi.

Erdursun, emekli ve asgari ücretlinin 1 Temmuz’a kadar yaşayacağı felaketi de hesaplayarak verdi. Erdursun, “1 Temmuz'a kadar belki en düşük emekli aylığının değeri 5 bin liraya düşecek. Bu gidişle 17 bin lira olan asgari ücretin değeri de belki 12 bin ila 10 bin TL arasına düşecek. Ondan sonra tekrar iyileştirme yapacaklar. İyileştirme yapmaları bir işe yaramaz. Çünkü fiyatlar alacak başını gidecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.