SGK girişiniz bu yıllarda yapıldıysa 5 yıl avatajlısınız'Emeklilikte yeni düzenleme'

SGK girişiniz bu yıllarda yapıldıysa 5 yıl avatajlısınız'Emeklilikte yeni düzenleme'
İş hayatının stressli ve çalışma koşullarının iş gruplarına göre farklı zorlukları beraberinde getirilmesi vatandaşın erken emeklilik beklentilerine neden oluyor. SGK girişiniz bu yıllarda yapıldıysa şanslısınız!
Erken emekliliğe yönelik vatandaşların artan beklentileri yeni düzenlemelerin de önünü açıyor. Milyonlarca vatandaşın hayatını kolaylaştıracak önemli bir adım atılıyor. Yürürlükte olan sistemde Bağ-Kur ve SSK arasında önemli farklar bulunmasının erken emeklilikte vatandaşları mağdur etmemesi açısından getirilecek yeni düzenleme de bu farklılıkların minimalize edilerek, emeklilik için gerekli olan prim gün sayısı büyük ölçüde azaltılması bekleniyor. Öte yandan yürürlükte olan sistemde prim gün sayısı 9 bin gün olduğu biliniyor, yeni düzenlemeyle birlikte prim günü sayısının da 7200 güne düşürüleceği vurgulanıyor. Bu kritik değişiklikle erken emekliliğin önünün açılması ve vatandaşların bu yöndeki taleplerinin karşılanması yönünde bir adım atılacak.

para.jpg

ESNAFLAR İÇİNDE AVATAJLI
Ayrıcalıkları minimalize etmeye yönelik düzenlenen sistemde esnaflar ve SSK'lı çalışanlar için de adil bir sistem sunuyor . Söz konusu düzenlemenin 1994, 1997, 1999, 2008 SGK girişine sahip bireyleri etkilemesi bekleniyor.7200 gün prim ödeyerek emekli olma şansı,ekonomik olarak esnaflar açısından da avatajlı hale geliyor.Düzenlemenin emekli maaşlarına da olumlu etkileri olacak. SGK'lı ve Bağ-Kur'lu çalışanlar arasındaki 1800 günlük farkın ortadan kalkması emekli maaşlarında yüzde 20'ye varan artışlara neden olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.