Selçuk Geçer net ücreti verdi 'Emekliler kan ağlayacak'

Selçuk Geçer net ücreti verdi 'Emekliler kan ağlayacak'
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emekli ücretine ilişkin kara haberi duyurdu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emekli ücretine ilişkin kara haberi verdi. Geçer’in emekli ücret tahmini dikkat çekti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret rakamı 17 bin 2 TL olarak açıklanmıştı. Hemen ardından gözler emekli ücretlerine çevrildi. Emekli maaşlarına ilişkin birçok uzman isim ise hesaplamalarını paylaşıyor.

emekliii-001.jpg

Bu noktada ünlü ekonomist Selçuk Geçer, milyonlarca emekliyi üzecek açıklamayı YouTube canlı yayınında açıkladı. Geçer, “Bugün yarın emekli maaşları açıklanacak. Emekli maaşları 10 bin TL olacak. 11 ila 12 bin TL’ye çıkartmazlar.” dedi.

GEÇER: ASGARİ ÜCRET ŞUBAT AYINDA YOKSULLUK SINIRININ ALTINA İNECEK

Selçuk Geçer asgari ücretin 17 bin TL’nin dışında 2 lira eklenmesinin anlamsız olduğunu vurgularken, Şubat ayında ilk alınacak olan maaşların çok yüksek bir ihtimalle yoksulluk sınırının altına ineceğini belirtti. Geçer, “Muhtemelen bu 17 bin TL’ye çıkartılan asgari ücret sonrasında orta gelir seviyesi iyice düşecek. Asgari ücretin üzerinde çalışan insanlar da asgari ücret seviyelerine düşecekler. Çünkü onlara aynı oranda zam yapılmayacak. Örnek verirsek 15 bin TL alıyorken, onunda maaşı 17 bin TL olacak.” söyleminde bulundu.

selcuk-gecer.jpg

Türkiye'de asgari ücretin dolar bazında bakıldığında 580 dolara geldiğini aktaran Geçer, “Muhteşem bir rakam gibi görünebilir. Fakat doların da alım gücü de düştü. Dolar gerçek değerinde olmadığı için 580 dolar gibi görünüyor. Doları aşağıya doğru, diplere çektiler.” dedi.

"11 BİN İLA 12 BİN TL'YE ÇIKARTMAZLAR"

Asgari ücret arttıkça fiyatlarında artmasına değinen Geçer, zam fiyatlarının da asgari ücretten daha fazla artması durumunda hiçbir manasının olmadığını belirtti. Geçer, “Bugün Avrupa'nın tüm ülkelerinde ortalama maaş 2 bin ila 3 bin euro civarında. En büyük hatamız bu zaten açlık sınırına göre maaş belirlemesi yapıyoruz. Oysa yoksulluk sınırına göre yapmamız gerekiyor. Bir ülkenin sosyal devlet olduğunu gelişmişliğini ne gösterir? Ortalama ücret gösterir.” ifadelerini kullandı.

Geçer, emeklide hayal kırıklığı yaratacak olan net ücreti açıkladı. Geçer, “Bugün yarın emekli maaşları açıklanacak. Emekli maaşları 10 bin TL olacak. 11 ila 12 bin TL’ye çıkartmazlar.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.