Selçuk Geçer Kamu Son Haber’e açıkladı ‘Parasını oraya yatıran yeni yılda kaybedecek’

Selçuk Geçer Kamu Son Haber’e açıkladı ‘Parasını oraya yatıran yeni yılda kaybedecek’
Selçuk Geçer, yeni yılda ona yatırım yapanın büyük kayıp yaşayacağını açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Kamusonhaber muhabiri Süleyman Çay’a yeni yılda yatırımcıları bekleyen tehlikeye ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu

Birçok vatandaş elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu noktada dolar, altın, bitcoin, konut ve arsa yatırım araçları dışında, mevduat faizlerinin yüksek kazanç oranı dikkat çekiyor.

GEÇER: FAİZDE SONA GELİNDİ

Mevduat faizlerinin geleceği ile alakalı Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, mevcut mevduat faizine yatırım yapanlara kritik uyarıda bulundu.

Mevcut politika faizinin yüzde 42,5 civarında olduğunu söyleyen Geçer, Ocak ayında 250 baz puanlık bir faiz artışı beklediğini belirtti. Geçer, “Ocak ayında politika faizinin yüzde 45 olmasını bekliyorum. Bu seviyede yıl sonuna kadar sabit bırakmalarını bekliyorum. Merkez Bankası yayınladığı raporda artık faiz artırımında sona gelindiğinin sinyalini verdi.” dedi.

para-2.jpg

“YÜZDE 30 ENFLASYON HEDEFİNİN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Geçer, faizin Ocak ayında yüzde 45’e ulaşmasıyla mevduat faizlerinin de 55 ila 57 seviyelerine kadar geleceğinin altını çizdi. Geçer, “Şu anda yüzde 52 civarında seyrediyor. Yüzde 60’ı da 67’i de geçebilir. Bunun kararını bankalar verecek. Şu anda bazı bankalar yüzde 55’e kadar faiz veriyor. Kredi kartı faizleri de yüzde 60’ı bulmuş durumda. Enflasyon yüzde 60 civarında kalırsa mecbur politika faizlerini artırması durumda kalacak. Merkez Bankası, 2024 yılında düşme eğilimi içinde bakıyor. Yüzde 30 enflasyonda düşme hedefinin de olacağının mümkün olacağını sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

selcuk-gecer-2-2.jpg

“PARA KAZANMIYORSUNUZ”

Mevduat faizini 2024 yılında kaybettirecek bir enstrüman olarak gördüğünü aktaran Geçer, “Seçime kadar yüksek getiri dövize karşın iyi getiri sağlayacak. Ama seçimlerden sonra dövizdeki sert hareketle birlikte mevduat faizlerini bu seviyede tutarlarsa enflasyonun epey gerisinde kalan negatif faiz veren kaybettirecek bir araç olarak görüyorum. Şu anda aslında kaybediyorsunuz. Örneğin enflasyon yüzde 62, sizin aldığını mevduat faizi yüzde 52, yıllık olarak 10 puan bir kaybediş içerisindesiniz. Mevduat faizinden para kazanmıyorsunuz.” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.