Hükümete yakın isim net rakamı açıkladı 'Emekli ücreti belli oldu'

Hükümete yakın isim net rakamı açıkladı 'Emekli ücreti belli oldu'
Hükümete yakın isim, emekli ücretine ilişkin net rakamı paylaştı.

Hükümete yakın isim olarak bilinen Gazeteci Faruk Erdem emekli ücretlerine ilişkin net rakamı açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücretin belirlenmesi sonrası gözler, emekli ve memur maaşlarına ne oranda zam yapılacağına çevrildi.

emekli-2.jpg

Bu konuda pek çok uzman isim açıklanan asgari ücrete ve enflasyona göre tahminlerini açıklıyor. Bunlardan biri ise Hükümete yakın isim olarak bilinen Takvim Gazetesi yazarı Gazeteci Faruk Erdem oldu.

Gazeteci Faruk Erdem, YouTube yayınında emekli ücretine ilişkin net rakamı paylaştı. Faruk Erdem, asgari ücretin yüzde 45 ila 50 artış olacağını hatırlatarak 17 bin 2 TL’yi önceden söylediğini vurguladı.

Erdem, “Emekli ücretlerinde de 12 puanlık bir refah payı artışı ile beraber yüzde 50 oranında zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerine de yüzde 49,47 oranında artış yapılabilir. Emekli de 7 bin 500 taban maaşı, zam artışıyla beraber 11 bin TL olacak. 3 Ocak'ta açıklanacak, enflasyon rakamları sonrası hükümet kararı verecek.” ifadelerini kullandı.

faruk.webp

Emekli ve memur maaş artışlarının 5 ayda bir yapıldığını belirten Erdem, “Ocakta yapılacak artıştan sonra emekliler ve memurlar, temmuzda yeniden 6 aylık enflasyona göre yeni bir artış alacaklar.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.