Sel sonrası iki hastalık baş gösterdi

Sel sonrası iki hastalık baş gösterdi
Gana'da şiddetli yağışlar nedeniyle Akosombo Barajı'nın taşmasının yol açtığı sel felaketinin ardından bölgede sıtma ve tifo salgınlarının ortaya çıktığı bildirildi.

Gana'da, yaklaşık bir aydır devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Akosombo Barajı taşmış, bölgede seller meydana gelmişti.

Felaketin aşağı Volta Havzası boyunca neredeyse tüm toplulukları etkilediği ve 26 binden fazla kişinin yerinden olduğu açıklanmıştı.

14 Ekim'de kamuoyuna açıklanan bilgilerin ardından, 3News'in haberine göre, Buipe bölgesinde tifo ve sıtma vakalarının, sağlık tesislerine bildirilen hastalıkların yüzde 85'ine yakınını oluşturduğunu belirtildi.

gana1.jpg

Buipe bölge yetkilisi Bridgewurche Barchisu Mankir, tifo vakalarındaki artışın bölgedeki su kaynaklarının tüketilmesinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Bölgede temiz su kaynağı bulunmadığını kaydeden Mankir, "Sel felaketinin acısını gerçekten çekiyoruz. Bu durum zaten var olan sağlık hizmeti açığını daha da genişletecek. Hastaneye gidin, orada yatan insanların ve hatta evdekilerin tifo ve sıtmadan muzdarip olduğunu görün" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.