Seçimde nerede oy kullanacağım? Seçmen kağıdını kaybedenler dikkat

Seçimde nerede oy kullanacağım? Seçmen kağıdını kaybedenler dikkat
Seçmen bilgi kağıdını kaybeden veya ulaşamayan vatandaşlar, nerede oy kullanacağını, hangi okul ve sandıkta oy vereceğini araştırmaya başladı. İşte YSK seçmen kaydı sorgulamanın yolları...

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere yalnızca 2 gün kaldı ve vatandaşlar, hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenmek için araştırmalar yapıyorlar. Seçmen bilgi kağıtları, 29 Şubat'tan itibaren dağıtılmaya başlandı ve 24 Şubat'ta dağıtım tamamlandı. Bu bilgi kağıtları, vatandaşların oy kullanacakları okul ve sandık bilgilerini içeriyor.

Ancak seçmen bilgi kağıdını kaybeden veya ulaşamayan vatandaşlar, Nerede oy kullanacağım? sorusunun yanıtını aramak için interneti kullanıyorlar. Seçmenler, bu bilgileri internet üzerinden sorgulayarak kontrol edebiliyorlar. Seçmen kağıtlarının her haneye dağıtılmasına rağmen, bilgi kağıdını kaybedenler internet üzerinden seçmen kaydı sorgulaması yapıyorlar.

b25870e0-f96f-11ed-b9e5-8531f8acdf57.jpg

Seçime 2 gün kala, vatandaşlar "Nerede oy kullanacağım?" sorusunu arama motorlarında araştırmaya başladılar. Oy kullanacakları sandığı öğrenmek için 4 farklı yöntemi kullanabilirler. İlk olarak, T.C. kimlik numaralarını kullanarak YSK'nın resmi internet sitesinde bulunan 'sandık sorgulama' özelliğinden faydalanabilirler.

YSK'nin internet sitesi dışında E-Devlet'ti de tercih edebilirsiniz.

  • Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenmek için:
  • YSK'nın internet sitesi üzerinden sorgulayabilirsiniz.
  • e-Devlet'ten nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
  • YSK'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasını kullanarak öğrenebilirsiniz.
  • 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'ni arayarak oy kullanacağınız yeri öğrenebilirsiniz.

YSK MİLYONLARI UYARDI

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) seçmen kaydı sorgulama ve bilgilendirmeyle ilgili önemli uyarı yapıldı. Yapılan uyarı şu şekilde:

"Sizleri telefonlara arayarak kendini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı personeli olarak tanıtan kişilerle kişisel bilgilerinizi asla paylaşmayın. "Oy kullanacağınız sandık değişti." şeklinde gelen e-posta ve mesajlara asla itibar etmeyin."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.