Schengen vizesi almak isteyenler dikkat ‘Bu sayede gidebilirsiniz 3 günde işleme alınıyor’

Schengen vizesi almak isteyenler dikkat ‘Bu sayede gidebilirsiniz 3 günde işleme alınıyor’
Vize başvurusu kabul olmayan bir kadın denediği bir yol sayesinde vizesi onaylandı.

Türkiye’den Avrupa’ya gitmek isteyen vatandaşların Schengen Vizesi başvurusunun büyük oranda onaylanmamıştı. Kimilerine göre Türkiye ile Avrupa arasında yaşanan bu sorun kriz olarak nitelendirildi.

Kolay yoldan vize almak isteyen vatandaşlar yaşanacak olumlu gelişmeleri beklerken bir kadının kolayca aldığı Schengen vizesi gündem oldu.

Filipinli bir kadın İtalya'ya gitmek için yaptığı Schengen vizesi başvurusunda bulundu. Başvurusu iptal olması nedeni ise Schengen bölgesinden ayrılmayacağı endişesi gösterildi.

ulusal-vize-nedir-nasil-alinir.jpg

TAYLOR SWİFT KONSERİ DETAYI

Başvurudan izin çıkmayınca Filipinli kadın bir sonraki başvurusunda Taylor Swift konseri için geri döneceğini ifade etmesinin ardından vize başvurusu onaylandı.

Bu yaşananlar üzerine sosyal medya hesabından yaşadıklarını anlatan Filipinli kadın, İlk deneme de geri dönmeyeceği endişesi sebebiyle reddedildiğini sonrasında ise Schengen vizesine yeniden başvuru yaptığını söyledi.

tr8s9zxww0-vu-k-m6de7g.webp

3 GÜNDE İŞLEME ALINDI

Sonraki başvurusunda Singapur'da yapılacak olan Taylor Swift konserine bilet aldığını ve bu yüzden İtalya'da kalmayacağımı söylemesi üzerine konser biletlerini e- posta yoluyla gönderdi.

Filipinli kadın yeni başvurusunda yeni vizenin 3 iş günü içinde işleme alındığını söyledi.

21 Aralık'ta başvurduğu vizesi için 4 Ocak'ta bir belge imzalama gerekçesiyle elçiliği ziyaret etmesi istenen kadın, red mektubu olduğunu düşünerek gittiğini söyledi. Ancak elçilikte vizenin süresi dolduktan 10 gün sonra büyükelçiliğe rapor vermesi gerektiğini içeren bir belge olduğunu söyledi.

almanya-turkiyedeki-vize-reddi-itiraz-surecini-askiya-aldi-e5cc.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.