Sağlıkta istihdam kapısı aralanıyor Sözleşmeli personel sayısı 36 Bine çıkartıldı

Sağlıkta istihdam kapısı aralanıyor Sözleşmeli personel sayısı 36 Bine çıkartıldı
TBMM’ye sunulan yeni bir kanun teklifi ile sağlık sektöründe yaşanan personel eksikliğine çözüm getirilmesi amaçlanıyor. Teklif, özellikle personel ihtiyacı duyulan bölgelerdeki sözleşmeli personel sayısının 27 binlerden 36 binlere yükseltilmesini öngörüyordu. Resmi Gazete'de de bugün itibarıyla bu artışın resmen duyurulduğu bildirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), sağlık sektöründe önemli düzenlemeler getiren yeni bir yasa teklifi sunuldu. Hazırlanan bu teklif 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname dahil olmak üzere mevcut sağlık yasalarında çeşitli değişiklikler yapmayı amaçlıyordu. Teklifin yasalaşması ile sağlık hizmetlerinin sunumu, sağlık çalışanlarının hakları ve hasta güvenliği gibi konularda önemli iyileştirmeler bekleniyor.

a028e721-v6d9q7zun7dch67gykwv1d.jpeg

SÖZLEŞMELİ POZİSYON SAYISI 36 BİNE ÇIKARILDI

Yeni bir düzenlemeyle personel alımında zorlanılan bölgelerde çalışacak personellerin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Böylece devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getiren doktor ve uzman hekimlerin mevcut görev yerlerinde hizmet vermeye devam etmeleri hedefleniyor. Bu doğrultuda sözleşmeli personel pozisyonlarının sayısı 27 bin seviyesinden 36 bine yükseltildi.

hemsire-1.jpg

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi kurumların operasyonel ve benzeri ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere sözleşmeli personel, afet ve salgın gibi genel hayatı etkileyen durumlar ile olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hallerinde, yurt içi ve yurt dışında yılda iki aya kadar görevlendirilebilecek. Bunun yanı sıra her yıl bir ay süreyle hizmet içi eğitim faaliyetleri için de geçici görevlendirmeler yapılabilecek.

kyujth.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.