Sağlıkçıları isyan ettiren yardım ‘TRT çalışanlarına kepçeyle sağlıkçılara çay kaşığıyla’

Sağlıkçıları isyan ettiren yardım ‘TRT çalışanlarına kepçeyle sağlıkçılara çay kaşığıyla’
Sağlıkçılar yapılan giyim yardımlarına isyan etti. Sağlıkçılar TRT çalışanlarına verilen giyim yardımını örnek göstererek duruma tepki gösterdi.

Türkiye’de en çok fedakarlık yapan meslekler arasında yer alan sağlık çalışanları şartlarının iyileştirilmesi için seslerini çıkarmaya devam ediyor.

Bu sefer sağlıkçılar giyim yardımlarına isyan etti. Sağlık emekçilerine yapılan “giyim yardımı” piyasa fiyatlarından uzak olarak hesaplanması sağlıkçıları zor durumda bırakıyor.

Cumhurbaşkanı Strateji Başkanlığı 2024- 2026 Bütçe Hazırlama Rehberi’ni yayımladı. Buna göre, yüzde 27’lik vergi kesintisinin ardından hemşirelere yapılan giyin yardımı belli oldu. Sağlıkçılar, İki hemşire forması, bir ayakkabı, iki bone, iki çorap için 556 TL giyim yardımı alıyor.

Bu ürünlerin piyasadaki fiyatı ise 3 bin 850 TL civarında dolaşıyor.

saglik-16-9-1558647967.webp

TRT ÇALIŞANLARINA 42 BİN TL

Söz konusu rehberde yer alan verilere göre, 2024’te vergi kesintisiyle beraber ebelerin 618, hekimler ve sağlık memurlarının 124, idari personelin ise 62 TL giyim yardımı alması öngörülüyor.

TRT çalışanlarının ise 2024 yılı için giyim yardımı 42 bin TL olarak belirlenmesi tepkilere neden oldu.

DSİ ve DHM gibi kuruluşlar için de benzer fiyatlar alırken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, bu duruma tepki gösterdi

Yalçınkaya, “Bizim kimsenin aldığı parada gözümüz yok. devletin bir çalışanına bu meblağ verilebiliyorsa demek ki sağlık çalışanlarına da verilebilir” ifadelerini kullandı.

wufvt7oczeqonfjj0hajga.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.