Japon deprem uzmanından korkutan uyarı 'O illere dikkat her an deprem olabilir

Japon deprem uzmanından korkutan uyarı 'O illere dikkat her an deprem olabilir
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için kritik uyarılarda bulundu.

Çanakkale'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremi önceden tahmin ettiğini belirten Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için önemli uyarılarda bulundu.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde düzenlenen 7. Kitap Fuarı'na katılan Moriwaki, bölgede yaşanan deprem riskine dikkat uyarılarda bulundu.

aw156077-01.jpgYoshinori Moriwaki, “Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde. Artık hazır olunsun” diye konuştu.

Halkla buluştuğu söyleşide, binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin önemine vurgu yapan Moriwaki, su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ve düdüğün deprem hazırlığı için bulundurulmasını tavsiye etti.

aw156077-02.jpgFuarı düzenleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan ilçede deprem önlemleri kapsamında 4 ayda 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını açıkladı.

Başkan Kargı, "Önümüzdeki dönemde depremi merkezi alan bir imar revizyon çalışması yapmayı planlıyoruz. Temel önceliğimiz, zemin sıvılaşma riskinin ölçülmesini temel alan bir imar planı hazırlamak olacak. Bu riski ölçmüş bir yerel yönetim, kentin yapılaşmasında daha sağlıklı adımlar atacaktır" dedi.

aw156077-03.jpg

aw156077-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.