Ramazan sofralarının vazgeçilmezi mercimek çorbası tarifi

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi mercimek çorbası tarifi
Mercimek çorbası tarifi, her mevsimde her zaman ve her durumda severek yapılan bir tariftir. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi mercimek çorbası tarifi...

MALZEMELER:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet büyük boy soğan

2 adet orta boy havuç

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı un

6 su bardağı su veya tavuk suyu

Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)

Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)

YAPILIŞI:

Mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzgece alıp kenara alın.

Soğanı yemeklik doğrayın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.

Başka bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Doğradığınız soğan ve havuçları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Kavrulan sebzelerin üzerine domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Unu ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Üzerine haşladığınız mercimeği ve suyu (veya tavuk suyunu) ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyip karıştırın.

Çorba kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra blender veya çırpıcı ile çorbayı pürüzsüz hale getirin.

Servis yaparken üzerine limon dilimleri ve doğranmış maydanoz ekleyerek sıcak olarak servis edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.