Rahmi Koç kararından döndü

Rahmi Koç kararından döndü
Kısa süre önce gerçekleştirilen Koç Holding Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç istediğini aldı.

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç Holding, 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 18 Nisan 2024 Perşembe günü Nakkaştepe’deki Holding merkezinde gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıya Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarları katıldı.

Koç Holding düzenlediği bu toplandı sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanı olacağı tahmin edilen ve bu yüzden Fenerbahçe Başkanlığı’nı bırakacağı iddia edilen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Koç Holding’de Başkan Vekili görevine devam edeceği resmen açıklandı.

Toplantıda ilan edilen sonuçlar, Koç Holding'in resmi internet sitesinden yayımlanan listeye göre;

yonetim-kurulu.jpg

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un, Ali Koç’u Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getireceği için Fenerbahçe Başkanlığı’nı bırakmasını istediği son zamanlarda çokça konuşuluyordu.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında söz alan Bekir Okan, Rahmi Koç ile Miami'de yaptığı bir görüşmede Ali Koç'un başkanlığı bırakmasını istediğini de daha önceden ifade etmişti.

Ali Koç'un beklentilerin aksine abisinden Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralmaması babası Rahmi Koç ile görüşüp onu ikna ettiği dedikodularına yol açmıştı. Daha önceden de başkanlığı olağanüstü bir durum olmadıkça asla bırakacağını açıklayan Ali Koç, yaşanan skandallarla dünyada da gündem olan Trabzonspor derbisi sonrası Fenerbahçe’nin başında kalabileceği sinyallerini vermişti.

Mayıs ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi kulislerde hareketlilik artarak devam ederken, ünlü iş adamı Sadettin Saran şu anda Fenerbahçe’nin tek resmi başkan adayı konumunda bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.