PTT o kişilere her ay 7 bin 200 TL verecek! Bakanlık talimat verdi

PTT o kişilere her ay 7 bin 200 TL verecek! Bakanlık talimat verdi
Hemen hemen son iki senedir, ihtiyaç sahibi ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca destekler sağlanmaktadır.

Hız kesmeden devam eden bu destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Ziraat Bankası ve PTT’nin ortaklığıyla, devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan ailelere her ay verilecek yeni bir destek açıklandı.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi insanlara nakit ödeme yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. Devlet destekli sosyal yardımlar engellilere, yaşlılara, evde bakım hizmeti alan kişilere, çocuklu ailelere, okuldaki gençlere ve şimdi de genç yetişkinliklere veriliyor. Gıda, giyim, fatura, barınma, onarım, afet yardımı, sağlık, engellilik ve yaşlanma gibi birçok farklı alanda ihtiyaç sahiplerinin sosyal yardım ihtiyaçlarına yönelik destekler sağlanmaktadır.

94804ae88808f73c3530b7b1286de930.jpg

Bu sefer açıklanan devlet destekli yardım çocuklara ve gençlere yönelik. PTT ve Ziraat bankası tarafınca gençlere ve çocuklara 12 ay boyunca 7 bin 200 TL verilecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

Başvurular, e-devlet üzerinden veya doğrudan Sosyal Dayanışma ve Destekleme Kuruluşu'na (SYDV) yapılabilmektedir. Başvuru işlemi, T.C. Kimlik numarası, ehliyet veya pasaport bilgileri kullanılarak kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

display-turkey-gettyimages-1016176670-0.jpgTEK ŞARTI VAR

Bu sosyal yardımdan faydalanmanın tek koşulu bulunmaktadır. Belirtilen koşulları sağlayan çocuklar ve gençler, bu destekten yararlanabilmektedir. Aylık 600 TL olarak hesaplanan sosyal yardımlar, iki ayda bir 1.200 TL olmak üzere yıllık toplamda 7.200 TL'ye ulaşmaktadır.

Yetimlere yönelik destekler, kayıt sonrasında PTT ve Ziraat Bankası şubelerinden alınabilmektedir. Yetim ve yetim yardımları, bir ebeveynin ölümü durumunda diğer ebeveyne, her iki ebeveynin ölümü durumunda ise doğrudan çocuklara ödenmektedir. Bu ödemeler, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklar için yapılmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.