Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem başladı! Erdoğan talimat verdi Bakanlık harekete geçti

Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem başladı! Erdoğan talimat verdi Bakanlık harekete geçti
Gıda fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek için ‘Tavsiye edilen fiyat’ uygulaması ile artık ürünün fiyatını üretici belirleyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, fahiş fiyatla mücadele konusu hakkında da gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu. Yeni ve daha caydırıcı önlemlerin alınacağını dile getiren Erdoğan, fırsatçıların cezasız kalmayacağını en ağır bedelleri ödeyeceğini belirtti.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELEDE YENİ FORMÜL

Fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik yeni bir düzenleme şu anda gündemdeki en önemli konu. Bu kapsamda, gıda ürünlerin üzerinde ‘tavsiye edilen fiyat’ ibaresi bulunuyor ancak, masadaki bu düzenleme hayata geçirilince tüm ürünler bu şekilde satışa sunulacak ve uygulama hayata geçtiğinde günlük fiyat değişimleri de tarih olacak.

YASAL DÜZENLEMELER YOLDA

Ticaret Bakanlığı, uygulamanın hayata geçirilmesi için yasal düzenleme hazırlığına çoktan başladı. Sektör temsilcilerinin de görüşleri ile oluşturulacak bu yeni düzenlemenin detayları kısa süre içerisinde netlik kazanacak.

ETİKET FİYATINI ÜRETİCİ BELİRLEYECEK

Konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulunan TÜRKONFED Hukuk Komisyonu Üyesi Dr. Mücahit Saraçlı, ‘tavsiye edilen fiyatı’ fiyatı belirleyenin üretici olduğunu, ancak bu fiyat belirlenirken de satıcının kâr marjını da üzerine koyarak ‘tavsiye edilen fiyat’ oluşturulduğunu, ürünü alan satıcının da aldığı ürünü bu fiyattan satmayı kabul ettiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.