Parasını ona yatıranın etekleri zil çalacak ‘Ünlü ekonomist milyoner olmanın formülünü açıkladı’

Parasını ona yatıranın etekleri zil çalacak ‘Ünlü ekonomist milyoner olmanın formülünü açıkladı’
Ünlü ekonomist, yatırımcılara seslenerek kritik açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu noktada son bir haftada yatırımcısını yüzde 20 kazandıran bitcoinde dikkatleri üzerine çekti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun (SEC) ETF başvurularını onaylaması ile birlikte Bitcoin üzerinde büyük yükselişler yaşanıyor. Hatta tarihi zirvesi olan 69 bin seviyesini de test etti. Bitcoin üzerinde yaşanan yükselişin devam edip etmeyeceği de merak ediliyor.

background-bitcoin-cryptocurrency-coins-on-600nw-1686307888.jpg

TUNA KAYA: BÜYÜK BİR ÇOŞKU VAR

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, ise kripto paralara ilişkin son gelişmeleri, geleceğine dair ve kritik yatırım uyarılarında bulundu. Kaya, “Bitcoin spot ETF'lerinin onaylanmasıyla birlikte büyük bir coşku oluştu. Bu coşku çerçevesinde Bitcoin hızla 2021 zirvesi olan 69.000 seviyesini test etti ve aştı. Bu seviyenin aşılmasının ardından daha yüksek seviyelere doğru ilerleyeceğiz. Bitcoin'in zirve seviyesini aşmasının ardından altcoinlerde de ciddi bir canlanma bekliyoruz” dedi.

“BİTCOİN’DE BOĞA BAŞLADI ALTCOİNDE İSE BAŞLAMADI”

Kaya, altcoin boğasının henüz başlamadığını belirtirken, Altcoin boğasının ne zaman başlayacağını ise açıkladı. Kaya, “Bitcoin 69.000 seviyesini aşarak ve belirlenen 80.000'li seviyelere hareket ettikten ve orada dinlendikten sonra, altcoin rallisinin başlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Bitcoin boğa döngüsünün ise 2023 yılının son çeyreğiyle başladığını belirten Kaya, sürecin 2025 yılı ortalarına kadar süreceğini söyledi. Kaya, “200.000 ila 250.000 bandında Bitcoin gelebilir ve bu seviyeyi aşabilir. Bitcoin belki 2024 yılının sonunda, belki de 2025 yılının ilk çeyreğinde bu hedefe ulaşabilir. Bitcoin bu hedefe ulaştıktan sonra kademeli olarak satış yapacağız” söyleminde bulundu.

20220105-bitcoin-aa.jpg

KAYA TEK TEK UYARDI

Altcoin alırken tek bir altcoine odaklanılmaması gerektiğinin altını çizen Kaya, tek bir altcoin başarısız olabileceğine ve bu nedenle farklı altcoinlere de yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Yapay Zeka gibi projelere de çok odaklanılmamasını söyleyen Kaya, sorunlar çıkarabileceğine ve bu da kazancı etkileyeceğini açıkladı.

Yüksek kaldıraç kullanmak da önemli bir hata olabileceğini söyleyen Kaya, “Özellikle volatil varlıklarda kaldıraç kullanmak çok risklidir; bu durum, paranızı kaybetmenize yol açabilir. Hem short hem de long pozisyonlarda üçten fazla kaldıraç kullanmamak önemlidir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.