Parasını bu hisselere yatıranların tadı kaçacak: Tüm işlemler 1 ay yasaklandı

Parasını bu hisselere yatıranların tadı kaçacak: Tüm işlemler 1 ay yasaklandı
Borsa İstanbul’da işlem gören 2 hisse hakkında 14 Mayıs tarihine kadar tedbir veya yasak kararı alındı.

Borsa İstanbul’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen yazılır açıklamada Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında borsada işlem gören Ufuk Yatırım Yönetim Ve Gayrimenkul (UFUK) ve Akenerji Elektrik Üretim (AKENR) hisseleri hakkında 1 ay süreyle tedbir veya yasak kararı alındı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Borsa İstanbul’dan karalara ilişkin KAP’a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Ufuk Yatırım Yönetim Ve Gayrimenkul (UFUK) payları 15/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Akenerji Elektrik Üretim (AKENR) paylarında 15/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NELERİ KAPSAR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emirleri ve piyasadan limite emirlerin girişinin kısıtlanması, emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyat kötüleştirmenin yasaklanması gibi uygulamaları içermektedir. Ayrıca, emir toplama bilgi yayınının da kısıtlanması söz konusudur. Bu tedbirler, ilgili paydaşlar için halihazırda uygulanmakta olan ve Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirlerle birlikte uygulanacaktır. Bu tedbirlerin uygulandığı süre boyunca, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri gibi önceki tedbirler de devam edecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.